Зростання обсягів продажу Porsche склало 37,5%

Штутгарт. У вересні 2011 року компанія Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Штутгарт, змогла в черговий раз забезпечити зростання обсягів продажу: завдяки 10560 проданим автомобілям виробник спорткарів продемонстрував 37,5% ріст у порівнянні з відповідним періодом минулого року. З січня по вересень цього року було продано 90 972 нових автомобілів Porsche. Зростання показника продажу у порівнянні з 2010 роком склало 30,9%.

Бернхард Майєр, керівник відділу продажу і маркетингу Porsche AG, зазначив: «Ми вже перевиконали показники минулого року на всіх ринках та впритул наблизилися до рубежу в 100 000 проданих автомобілів, які були для нас метою в 2011 році. Це ще одне свідчення популярності нашої продукції та відмінної роботи усіх ланок компанії».

У вересні 2011 року усі без винятку ринки продемонстрували зростання. Особливо видатними були показники китайського ринку – на другому по пріоритетності для автовиробника ринку завдяки 2146 переданим клієнтам автомобілям показники продажу Porsche практично подвоїлися у порівнянні з вереснем 2010 року. Найбільшим попитом користувався Cayenne  - у вересні було реалізовано1062 екземпляри. Динаміка на європейському ринку також була позитивною – 4133 проданих автомобілі забезпечили 39,5% зростання в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. В Північній Америці ріст обсягів продажу склав 9,4% - 2337 проданих автомобілів.

Справжнім бестселером у вересні 2011 року став Cayenne – 5266 проданих автомобілів та 46,4% зростання в порівнянні з вереснем минулого року. В поточному фінансовому році реалізовано 3176 автомобілів Cayenne S Hybrid, завдяки чому виробнику вдалося зміцнити свою лідируючу позицію в позашляховому гібридному сегменті. В той же час вагомий внесок в успіх Porsche робить Panamera - 2583 автомобілів передано клієнтам у вересні (на 25,8% більше, ніж у вересні 2010). Не дивлячись на зміни у модельному ряді спорткарів (новий 911 було показано на автомобільній виставці у Франкфурті у вересні), кількість проданих одиниць також зросла в порівнянні з минулим роком - 19,6% приросту (1480 реалізованих одиниць). В той же час 1231 клієнтів стали власниками Boxster та Cayman – 54,8% зростання у порівнянні з вереснем 2010 року. Крім того, вже розпродано понад 700 екземплярів топової моделі Cayman R.