“Колекція Гомеса”

Штутгарт. Музей компанії Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Штутгарт, віддає належне 24 непересічним витворам мистецтва за допомогою нової виставки. Малюнки з Південної Америки, про які йдеться, виставлятимуться з 20 вересня 2011 року до 8 січня 2012. У якості матеріалу для створення «полотен» послужили капоти від Porsche 911 GT2. Проект реалізував аргентинець Хорхе Гомес. Будучи палким прихильником Porsche та мистецтва одночасно, він вирішив поєднати два своїх найбільших захоплення – дві дивовижні форми мистецтва в одному процесі.

19 впливових художників з Уругваю та Аргентини прийняли пропозицію Гомеса та розфарбували капоти автомобілів у лише їм притаманній манері. Робота над покриттям автомобіля надихнула митців на використання різноманітних технік та матеріалів – від акрилу до емалі, від мозаїки до шматків гуми. В той же час шедеври періодично виконують свою одвічну функцію, оскільки Гомес  іноді одягає їх на Porsche 911 GT2, який належить йому.

Колекція, яка нині дебютує в Європі у музеї Porsche, ховала за собою двигуни сумарною потужністю 23 000 к.с.

Музей Porsche працює з вівторка по неділю з 9:00 до 18:00. Детальну інформацію щодо музею можна знайти за посиланням