Розширення науково-дослідного центру Porsche

Штутгарт. Символічно відкинувши першу лопату землі, компанія Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Штутгарт, ознаменувала початок робіт по розширенню науково-дослідного центру  у Вайзаху. Його буде збільшено за рахунок сучасного дизайнерського центру, аеродинамічної труби, створеної за останнім словом техніки, а також центру електронних технологій. Porsche інвестує близько 150 млн. євро в цей проект. На церемонії початку будівництва були присутні високопосадовці, в тому числі мер Вайзаха Урсула Кройтель.

«Розширення нашого технічно-дослідного центру – це хороша, далекоглядна інвестиція в майбутнє Porsche», - сказав Маттіас Мюллер, голова правління Porsche AG. Нова аеродинамічна труба дозволить виробнику спорткарів зі Штутгарта гідно приймати нові технологічні виклики в майбутньому. «Хороша аеродинаміка має важливе значення і в контексті споживання палива, і підвищення динамічних показників. Обидва аспекти є невід’ємними складовими корпоративної філософії Porsche Intelligent Performance”, - прокоментував Вольфганг Хатц, член правління Porsche AG з питань науково-дослідної роботи. Новий центр електронних технологій виконуватиме функції, які зараз розосереджені між декількома підрозділами. «Нашою метою є подальша розробка електричних та гібридних технологій. Ми створюємо ідеальні умови для досягнення цієї мети за допомогою нового центру електронних технологій», - додав Хатц.

Посадовці Вайзаха також прихильно сприймають розширення заводських потужностей, оскільки завдяки Porsche рівень податкових надходжень на душу населення в даному регіоні є одним з найвищих у Німеччині. Окрім розширення виробничих потужностей, Porsche розпочинає кампанію по збільшенню штату – так, в першому півріччі 2011 року компанія найме понад 100 інженерів. Ще 100 нових працівників буде додано до колективу з 3400 співробітників  до кінця 2011 року.

Нові офісні будівлі та дизайнерський центр заплановано відкрити влітку 2013, а в першому півріччі буде закінчено будівництво аеродинамічної труби.