Чемпіон на довгих дистанціях - Panamera Diesel долає понад 1200 км без дозаправок

Штутгарт. Компанія Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG представила дизельну версію Porsche Panamera, яка має запас ходу понад 1200 км на одній заправці баку об’ємом 80 л. При цьому витрати палива становитимуть 6,3 л/100 км в рамках циклу NEDC, а викиди CO2 – 167 г/км, якщо на автомобіль встановлено шини з низьким коефіцієнтом опору коченню. Якщо ж автомобіль комплектується стандартними шинами, то витрати палива зростуть до 6,5 л/100 км, а витрати CO2 становитимуть 172 г/км, які теж є надзвичайно низькими показниками.

Раптові прискорення на дистанції та перепади висот на гірських дорогах Panamera долає з легкістю завдяки двигуну V6 об’ємом 3 л та потужністю 250 к.с., яка досягається в діапазоні 3800 - 4400 об/хв. Максимальний крутний момент 550 Н м досяжний в діапазоні 1750 – 2750 об/хв. Разом з 8-ступінчастою автоматичною трансмісією Tiptronic S 6-циліндровий турбодизель забезпечує розгін до 100 км/год за 6,8 с та максимальну швидкість 242 км/год. Panamera Diesel доступний лише в комплектації з заднім приводом.

Двигун Porsche Panamera демонструє найсучасніший рівень дизельних технологій: система безпосереднього впорскування Common Rail, яка працює при показнику тиску 2000 бар, турбокомпресор зі змінною геометрією та електричним регулюванням, а також контроль за рівнем викидів за допомогою системи рециркуляції вихлопних газів, окисного каталізатора та сажового фільтра. Завдяки цьому двигун не лише економічно використовує паливо, забезпечує високу потужність та крутний момент у широкому діапазоні обертів, але й плавно та надійно працює, утримуючи викиди CO2 на мінімальному рівні. Також на автомобіль у якості стандартного обладнання встановлюється система Auto Start/Stop, яка економить до 10% палива.

За рівнем динаміки та комфорту Panamera Diesel не відрізняється від інших версій Gran Turismo. Адаптивна пневмопідвіска доступна для автомобіля у якості опційного обладнання – налаштування можуть змінюватися в діапазоні від дуже комфортних до дуже спортивних.

Створений як 4-місний автомобіль, Gran Turismo забезпечує індивідуальний простір кожному з пасажирів та водію. Не зважаючи на характерний плаский та витягнутий силует, довжину кузова 4,97 м та висоту 142 см, Panamera Diesel пропонує зручне розміщення всього екіпажу. Нову модель легко пізнати по напису «diesel» на передніх дверях.

Новий Panamera Diesel вже можна замовити в салонах офіційних дилерів Porsche в Україні. Його вартість становить від 80 500 євро.