Porsche випускатиме новий “Cajun” у Лейпцигу

Штутгарт/Лейпциг. Наглядовою радою компанії Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG прийнято рішення стосовно місця виробництва нового автомобіля під назвою “Cajun” – його буде випускати завод Porsche у Лейпцигу. Для цього будуть збудовані нові кузовний та фарбувальний цехи. У зв’язку із запуском виробництва Cajun, принаймні одна тисяча нових робочих місць буде створена в Лейпцигу, а також додаткові робочі місця у Вайзаху та Цуффенгаузені. Роботи зі спорудження виробничих приміщень будуть проводитися на території площею 400 га та розпочнуться у 2011 році.

«В процесі виробництва моделей Cayenne та Panamera наш завод у Лейпцигу довів, що може випускати автомобілі найвищої якості», - прокоментував Маттіас Мюллер, голова правління Porsche AG. – «Вибір даної локації є підтвердженням нашої довіри до вмінь та кваліфікації працівників заводу у Лейпцигу, а також додатковим внеском в економічний розвиток регіону».

За допомогою компактного та динамічного Cajun Porsche розширить свій сегмент позашляховиків, який користується високим попитом у всьому світі. Слідом за новим поколінням Cayenne, яке зміцнило ринкові позиції Porsche серед виробників спортивних позашляховиків у преміум-сегменті, компактний та зручний у керуванні Cajun стане новим імпульсом для розвитку компанії та ключем до світу Porsche для молодих автомобілістів.

З моменту урочистого відкриття в 2002 році високотехнологічний завод в Саксонії випускав модель Cayenne, а з 2009 року - Panamera. На даний момент виробник інвестував в завод у Лейпцигу 280 млн євро.