Porsche ставить рекорд з продажу у 2011 році

Штутгарт. Компанія Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Штутгарт, поставила новий рекорд з продажу у 2011 році – 118 867 автомобілів було реалізовано в усьому світі, що на 22,2% більше у порівнянні з попереднім роком. Виробнику спортивних автомобілів зі Штутгарта таким чином вдалося значно перевищити запланований на 2011 рік показник у 100 000 автомобілів. «2011 рік став рекордним для Porsche – ми майже подолали відмітку у 120 000 проданих автомобілів», - заявив Маттіас Мюллер, Президент та  Генеральний директор Porsche AG. – «Ми плануємо продовжувати зростання у 2012 році. Нове покоління 911 оживить ринок». У грудні 2011 року Porsche передали клієнтам 9 157 автомобілів. Особливо  високий попит був у Європі, де спостерігався 19,8% ріст у порівнянні з відповідним періодом минулого року.

Бернхард Майєр, який відповідає за маркетинг та продаж у Porsche AG, прокоментував ріст наступним чином: «За успіхами 2011 року стоять вагомі аргументи – чудові продукти, високо-мотивований персонал та сильний бренд. У 2012 році ми працюватимемо над ще більшим задоволенням клієнтів, втілюючи в життя нашу Стратегію 2018».

У 2011 році Porsche вдалося реалізувати більше автомобілів на усіх ринках. Азія посіла перше місце з 42 971 автомобілями (+44,0%). Китайський ринок продемонстрував найвищі темпи росту – 64,6%. Найбільш успішний окремий ринок у 2011 році – США, де 29 023 споживачі обрали Porsche (+14,6 %). На німецькому ринку 911, Cayenne, Panamera, Boxster та Cayman також були дуже популярними – 14 959 проданих автомобілів (+13,2 %).

Найбільшим попитом користувався у 2011 році Cayenne – 59 897 екземплярів було передано клієнтам. Завдяки 18 126 проданим Cayenne S та Cayenne Turbo Porsche вдалося зберегти лідируючу позицію у позашляховому сегменті.

В Україні обсяги продажу Porsche зросли на 52,5%. Найбільшим попитом протягом 2011 року користувалися Cayenne  (349 проданих екземплярів, 56% приросту у порівнянні з 2010 роком) та Panamera (140 реалізованих автомобілів, 44% приросту). Надзвичайну динаміку продемонстрували надпотужні версії Cayenne Turbo (+108%), Cayenne S (+67%) та інноваційний Cayenne S Hybrid (+21%). Крім стабільно популярних Panamera V8, минулий рік позначився величезним успіхом для Panamera 4 в Україні (+264% зростання).

Початок 2012 року також демонструє усі передумови для втілення амбітних планів виробника спортивних автомобілів. Так, у січні 2012 року у світі реалізовано 9613 автомобілів, що на 4,8% більше, ніж роком раніше. На німецькому ринку зростання становило 16%. Показники продажу у Європі збільшилися на 6,3%. У США було реалізовано 2550 автомобілів, що на 6,3% більше, ніж у січні 2011 року.