Позашляховик зі спортивним характером – Cayenne GTS

Штутгарт. В Китаї на автосалоні Auto China 2012 компанія Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Штутгарт, святкує світову прем’єру нового Cayenne GTS. Його концепція – концентрація на спортивних їздових характеристиках. На практиці це означає більш потужний двигун, більш ефективну передачу крутного моменту, жорсткішу занижену підвіску, підкреслено спортивну комплектацію. Cayenne GTS не просто заповнює прогалину між Cayenne S та Cayenne Turbo, але й легко диференціюється від інших моделей завдяки притаманному лиш йому характеру.

Під капотом Cayenne GTS сховано восьмициліндровий V-подібний двигун потужністю 420 к.с., створений на базі двигуна від Cayenne S. На автомобіль встановлюється 8-ступінчаста трансмісія Tiptronic S з інтегрованою функцією Auto Start/Stop. Спеціальні спортивні налаштування двигуна та трансмісії забезпечують вражаючі спортивні характеристики, дозволяючи динамічно розганятися за першої ж потреби. Cayenne GTS прискорюється з 0 до 100 км/год за 5,7 с, а до 160 км/год – за 13,3 с. Максимальна швидкість становить 261 км/год, а споживання палива в рамках їздового циклу NEDC складає 10,7 л на 100 км.

Спеціально налаштована підвіска забезпечує вражаючі динамічні характеристики. Вона більш жорстка, укомплектована системою Porsche Active Suspension Management (PASM) та занижена на 24 мм у порівнянні з підвіскою Cayenne S. В результаті новий Cayenne GTS  маневрений та передбачуваний, як справжній спорткар.
Зовнішність Cayenne GTS підкреслює спортивні якості автомобіля за допомогою радіаторної решітки від Cayenne Turbo, глянцевих чорних рамок та накладок, рельєфних бічних обвісів та ширших колісних арок, а також заднього спойлера з подвійним профілем. В інтер’єрі домінує спортивна елегантність: вже в стандартній комплектації GTS - шкіряний салон, оздоблений алькантарою. Передні спортивні сидіння з вісьмома налаштуваннями також входять до базової комплектації Cayenne GTS. Звучить автомобіль теж спортивно – до базового обладнання включено спортивну вихлопну систему.
Офіційні дилери Porsche в Україні вже приймають замовлення на нові Cayenne GTS. Вартість автомобіля становить від 93 800 євро.