Результати продажу Porsche в травні – зростання на 14%

Штутгарт. У травні 2012 року компанія Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Штутгарт, збільшила обсяги продажу на 14,1% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року: по всьому світу клієнти придбали 13 331 новий автомобіль. Таким чином, з початку року Porsche продала 56 472 автомобілі (+13,0%).
«У травні ми досягли рекордного показника продажу за всю історію існування компанії», - прокоментував Бернхард Майєр, член правління компанії Porsche AG, який відповідає за продаж та маркетинг. - «Ми забезпечили значне зростання, особливо на європейському ринку, не зважаючи на загальний економічний спад. З новими 911, Boxster та Cayenne GTS ми продовжуємо провадити активну продуктову політику».

У травні 2012 року Porsche зафіксувала збільшення обсягів продажу в усіх регіонах у порівнянні з відповідним періодом минулого року. Показник продажу у Європі становив 5 232 автомобілі, завдяки чому виробник спортивних авто продемонстрував зростання на 22,6% відносно травня 2011 року. Внутрішній ринок Німеччини також зробив свій внесок у досягнення рекордних показників продажу – завдяки 1 917 реалізованим автомобілям ріст склав 24,1% у порівнянні з аналогічним місяцем минулого року.
Найбільшим ринком для моделі 911 були та залишаються Сполучені Штати Америки. У травні в США клієнтам було передано 878 автомобілів з модельної лінійки 911. Всього у світі реалізовано 2 693 автомобілі Porsche з заднім приводом (+28,2%). Популярність Panamera також зростає – власникам передано 2 882 автомобілі, що на 25,2% більше, ніж роком раніше.
В Україні в травні реалізовано 77 автомобілів, в результаті чого зростання обсягів продажу склало 128% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. За обсягами реалізації лідирує Cayenne – власниками даної моделі стали 57 осіб, в той же час обсяги продажу Panamera у порівнянні з травнем минулого року зросли на 217% та сягнули позначки у 19 проданих авто.