Cayenne S Diesel - новий вимір ефективності

Штутгарт. Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG зі Штутгарта презентує нову найпотужнішу дизельну модель в сегменті - Cayenne S Diesel. 4,2-літровий восьмициліндровий двигун з двома турбонагнітачами має потужність 382 к.с. та максимальний крутний момент 850 Н м. Завдяки цим характеристикам Cayenne S Diesel може вважатися взірцевим як з точки зору динаміки, так і ефективності.

Нова дизельна модель розганяється до 100 км/год за 5,7 с та досягає максимальної швидкості 252 км/год. При цьому автомобіль ефективно використовує паливо – витрати на 100 км в рамках їздового циклу NEDC становлять лише 8,3 л (викиди CO2 - 218 г/км). Один з факторів, якому автомобіль завдячує своєю економічністю, - система Auto Start/Stop: Cayenne S Diesel – єдиний SUV у світі з дизельним V8 двигуном, який має дану функцію.

Cayenne S Diesel пропонує досвід від керування, типовий для Porsche, в той же час унікальний в багатьох аспектах. Емоційність, притаманна спортивним автомобілям, забезпечена динамікою та звучанням двигуна. Плавна робота та глибокий звук 8-циліндрового двигуна відповідає рівню попередніх V8 двигунів Porsche. Своїм особливим характером Cayenne S Diesel завдячує системі повного привода РТМ. Ця система відтворює їздові характеристики задньоприводного автомобіля разом з його перевагами в керованості та чіткості. За динамічної, спортивної їзди налаштування передньої осі ідеально адаптовані для втручання в ситуацію, коли потрібно покращити стійкість автомобіля та керованість. Опційна система Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) забезпечує ще більш динамічну та спортивну їзду.

Cayenne S Diesel зі своїм потужним двигуном є ідеальним автомобілем для транспортування човнів чи кінних трейлерів. Cayenne S Diesel має достатньо потужності, навіть коли працює з причепом з максимальним навантаженням до 3,5 тон. Новий автомобіль також цілком може вважатися чемпіоном в поїздках на далекі відстані: базуючись на показниках, досягнутих в рамках NEDC, споживання палива Cayenne S Diesel, обладнаного 100-літровим паливним баком, дозволяє проїхати відстань понад 1200 км без зупинок для дозаправки.
Зовнішність автомобіля – це все той же безкомпромісний Cayenne S з усіма специфічними елементами, характерними для 8-циліндрових версій. Гальмівна система, наприклад, була налаштована відповідно до потужності автомобіля та може бути ідентифікована по сріблястим гальмівним супортам. Чорні решітки спереду акцентують увагу на широких повітрозабірниках. Як і на Cayenne Diesel, шильдик «diesel» на передніх крилах привертає увагу до двигуна V8. Шильдик на кришці багажного відсіку ідентифікує автомобіль як Cayenne S.
Перші автомобілі з’являться в Україні в грудні 2012 року – офіційні дилери вже приймають замовлення на нову модель. Вартість Cayenne S Diesel розпочинається з позначки 83 850 євро.