Обсяги продажу компанії Porsche AG зросли у вересні на 13 відсотків

Штутгарт. Виробник спортивних автомобілів Porsche у вересні 2012 року передав клієнтам 11 888 нових автомобілів, що на 12,6% більше, ніж роком раніше. Таким чином, у 2012 році компанія Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG загалом реалізувала 104 362 автомобілі – зростання обсягів продажу відповідно склало 14,7% у порівнянні з відповідним періодом минулого року, коли було продано 90 972 автомобілі.

«У вересні Porsche продовжує зростати», - коментує Бернхард Майєр, член правління Porsche AG, який відповідає за збут та маркетинг. «Ми обачно підходимо до процесу планування та відслідковуємо усі тенденції. Такий підхід в результаті забезпечує успіх нашому управлінню продажами, що базується на попиті. Навіть у непрості часи ми притримуємося нашої бізнес-моделі».
У вересні 2012 року компанія Porsche відзначилася на китайському ринку з 2 818 проданими автомобілями, що на 31,3% більше, ніж у відповідний період минулого року. В Сполучених Штатах виробник спортивних автомобілів реалізував 2 736 автомобілів. Як і очікувалося, в Європі спостерігається незначний спад продажу у порівнянні з минулим роком. Проте результати суттєво різняться в залежності від ринку: в Росії, наприклад, обсяги продажу зросли більш ніж на 90%. З 1 325 проданими автомобілями показники німецького ринку у порівнянні з 2011 роком залишилися практично незмінними.

Найбільшим попитом традиційно користується Cayenne – у вересні було продано 6 495 автомобілів. Третє покоління моделі Boxster також демонструє відмінні показники – реалізовано 1 120 екземплярів, що на 71,8% більше, ніж у вересні 2011 року. Обсяги продажу легендарної моделі 911 також зростають – 1 809 щасливих власників у вересні 2012 року, що на 22,2% більше, ніж роком раніше.
В Україні у вересні клієнтам було передано 64 автомобілі – приріст склав 83% більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року. Лідером за обсягами продажу у вересні став Cayenne – 44 реалізовані автомобілі, серед яких 5 Cayenne GTS, які лише нещодавно з’явилися в Україні. Загалом обсяги продажу Porsche в Україні в 2012 році збільшилися на 38% у порівнянні з 9 місяцями минулого року.