Завершення будівництва нового фарбувального цеху в Лейпцигу

Штутгарт/Лейпциг. Завершення чергового етапу будівництва: через рік після закладення наріжного каменю, компанія Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG святкує закінчення чергового етапу будівництва фарбувального цеху на своєму заводі у Лейпцигу. На площі близько 60 000 квадратних метрів побудований один з найсучасніших фарбувальних цехів світу, який став частиною найбільш масштабного за всю історію компанії Porsche будівельного проекту: розширення саксонського заводу до підприємства повного циклу з власним кузовним та фарбувальним виробництвами для випуску нового модельного ряду Macan.

«Це виробництво вирізняється своєю неординарністю в багатьох аспектах. В рекордні строки на площі, більшій за вісім футбольних полів, побудовано фарбувальний цех, який встановлює нові стандарти в області екологічно безпечних технологій. Це важлива інвестиція в завод, вагомий економічний внесок в розвиток регіону та важлива подія з точки зору росту підприємства», - підкреслив на  святковій церемонії, присвяченій монтажу останньої стальної балки конструкції даху, Вольфганг Ляймгрубер, член правління Porsche AG, який відповідає за виробництво.

Для будівництва нового фарбувального цеху довжиною понад 360 метрів, шириною 72 метри та висотою 30 метрів знадобилося близько 113 000 тон бетону – ця будівля цілком відповідає архітектурним особливостям Лейпцизького заводу. «Будівельні роботи ведуться строго згідно графіку, - продовжив Вольфганг Ляймгрубер. – Усі наші зусилля спрямовані на те, щоб вкластися у встановлені строки та забезпечити в кінці 2013 року випуск нового Macan з найвищою якістю, притаманною бренду Porsche».
В найближчі тижні буде повністю завершений фасад фарбувального цеху. Зразу після цього будуть розпочаті роботи по внутрішньому оздобленню цеху та монтажу фарбувального обладнання, яке буде запущено в експлуатацію влітку 2013 року. Виготовлені на лейпцизькому виробництві кузова нової моделі Macan будуть проходити багатоступінчастий процес фарбування на кількох поверхах – у відповідності з найновішими стандартами екологічної безпеки. Так, наприклад, для утримання парів лаку буде використовуватися надсучасна сепараційна система. Процес сухої сепарації з використанням бурового борошна і подальший процес хімічної очистки відпрацьованого повітря дозволять звести до мінімуму пари розчинників в процесі фарбування. Унікальним рішенням є використання тепла, що відводиться, для виробництва електроенергії на електростанції, яка працює на дров’яних відходах. Ця електростанція на біомасі буде забезпечувати фарбувальному цеху до 80% необхідного тепла з природних ресурсів.
«Розширюючи виробництво на заводі у Лейпцигу, компанія Porsche дбає не лише про охорону довкілля, але й про місцевих мешканців. Після розширення виробництва тут буде створено 1 000 нових робочих місць. Сам фарбувальний цех забезпечить роботою понад 400 працівників»,  - підкреслив Зігфрід Бюлов, голова правління ради директорів компанії Porsche Leipzig GmbH, виступаючи перед 800 гостями святкової церемонії.