Відкриття нового навчального центру Porsche для 500 студентів у 2015 році

Штутгарт. Компанія Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG інвестує у найбільш сучасну, орієнтовану на майбутнє освіту та підвищення кваліфікації: в Цуффенгаузені буде побудовано новий навчальний центр, в якому зможуть отримувати освіту понад 500 чоловік, які починають свій професійний шлях. Для будівництва центру компанія Porsche придбала земельну ділянку площею понад 9 000 квадратних метрів. Будівля буде розташована безпосередньо поруч з заводом.

У новому центрі буде проходити навчання з усіх запропонованих технічних та комерційних дисциплін, а також дуальне навчання за програмою вищої школи Баден-Вюртембергу. Окрім навчально-виробничої майстерні, в якій студенти будуть вивчати найновіші технології, в будівлі центру передбачені аудиторії і приміщення для адміністрації. В центрі також будуть організовані курси з підвищення кваліфікації спеціалістів.

Початок будівельних робіт заплановано компанією Porsche на кінець 2013 - початок 2014 року. Завершитися будівництво повинно у другій половині 2015 року. «Будуючи новий навчальний центр, ми інвестуємо в молоде цілеспрямоване покоління, а значить, в майбутнє нашого підприємства. Ми встановимо в центрі найновіше обладнання і зможемо постійно відповідати зростаючим вимогам до професійної освіти. Інвестиції в неї є важливою запорукою того, що ми і в майбутньому за допомогою відмінно підготовленого персоналу зможемо випускати чудові спортивні автомобілі. Тим самим ми зможемо додатково підвищити беззаперечний авторитет компанії Porsche як роботодавця», - коментує член правління Porsche AG Томас Едіг, який відповідає за кадрові та соціальні питання. В центрі буде встановлено навчальне обладнання для дуже специфічних професій, таких як, наприклад, спеціаліст з фарбування автомобілів.

Голова виробничої ради концерну Porsche AG Уве Хюк наступним чином підкреслює соціальну відповідальність свого підприємства: «Виробнича рада завжди притримувалася думки, що нестачі професійних кадрів, яка нам загрожує, ми можемо протистояти виключно з допомогою організованого на більш високому рівні професійного навчання. Тому ми, члени виробничої ради, почали говорити про це з правлінням ще в 2011 році. В результаті нам вдалося збільшити кількість осіб, що навчаються, зі 100 до 150 чоловік і, як і раніше, підписувати з ними безстрокові трудові угоди. Будівництво нового навчального центру – ще один доказ серйозного ставлення компанії Porsche до своєї соціальної відповідальності. Можу сказати лише те, що це хороше рішення як для молоді, так і для компанії Porsche».

Новий навчальний центр замінить існуючу зараз школу професійного навчання, розташовану в сусідньому населеному пункті. Ця школа працює на межі своїх можливостей і не може бути модернізована. В рамках стратегії розвитку компанії Porsche до 2018 року кількість молодих людей, які проходять навчання, має бути збільшена в майбутньому з 300 до 450 осіб.

Виробник спортивних автомобілів подбає про відповідне оздоблення своєї нової будівлі і зробить ще один внесок в покращення архітектурного вигляду Цуффенгаузена. Цей проект входить в комплекс заходів компанії Porsche, які вона протягом вже кількох десятиріч проводить в непростих умовах для того, щоб впорядкувати зростаючу інфраструктуру власного заводу. Головною задачею цих заходів є оптимальне поєднання компетенції і виробничих потужностей.

Порше Центр Київ

Київ, вул. Велика Васильківська, 5