«Built in Zuffenhausen – будівництво та архітектура музею Porsche»

Штутгарт. З моменту свого відкриття у 2009 році музей Porsche вражає відвідувачів не лише колекцією унікальних автомобілів, але й своєю незвичайною архітектурою. В рамках спеціальної виставки «Built in Zuffenhausen» («Побудовано у Цуффенгаузені»), яка триватиме до 26 травня 2013 року, компанія Porsche представить до уваги відвідувачів хід реалізації одного з найбільш сенсаційних будівельних проектів в історії підприємства. Різноманітні експонати і технічні креслення вперше демонструють процес будівництва музею, а також пов’язані з цим труднощі.

У центрі уваги спеціальної виставки – проект віденських архітекторів Delugan Meissl Associated Architects, які у 2005 році перемогли в архітектурному конкурсі. Крім того, відвідувачі виставки можуть, наприклад, ближче познайомитися з конструкцією будівлі, оглянувши відібрані матеріали. На виставці демонструються будівельні плани, які не публікувалися офіційно раніше, а також проекти, представлені в рамках конкурсу іншими архітектурними бюро.

Цифри та факти, що стосуються будівлі музею, дійсно вражають. Так, на будівництво музею Porsche було використано більше тонн сталі, ніж на конструкцію Ейфелевої вежі в Парижі. Корпус музею, який утримує надзвичайно складний стальний «скелет», має вагу 35 000 тонн та висоту 45 метрів. Головний корпус музею розміщений всього лише на трьох V-подібних колонах, завдяки чому здається, що він висить над землею. Розташування музею в центрі Поршеплатц демонструє тісний зв’язок виробника спортивних автомобілів з головним заводом у Цуффенгаузені. Сьогодні музей Porsche – це осередок історії легендарної марки спортивних автомобілів; своєю сміливою архітектурою він додає принадності площі Поршеплатц.

В рамках спеціальної виставки «Built in Zuffenhausen» присвячена архітектурі годинна екскурсія, що пропонувалася раніше, доповнена оглядом архітектурної виставки: по середам та неділям о 15:00 відвідувачі можуть ознайомитися з музеєм та зі спеціальною виставкою за 4 євро (додатково до вартості вхідного квитка).
Музей Porsche відкритий для відвідування з вівторка по неділю з 9:00 до 18:00. Вхідний квиток для дорослих коштує 8 євро, пільговий квиток – 4 євро. Для дітей у віці до 14 років у супроводі одного дорослого вхід вільний.