Марія Шарапова представлятиме Porsche

Штутгарт. Зірка тенісу світового масштабу Марія Шарапова отримала нове звання – віднині 26-річна спортсменка представляє виробника спортивних автомобілів Porsche AG у якості посла бренду. Договір про співпрацю підписано на три роки. Спортсменка добре знайома з автомобілями з Цуффенгаузена – як минулорічна переможниця Porsche Tennis Grand Prix у Штутгарті Шарапова не лише отримала грошовий приз, але й білий 911 Carrera S Cabriolet.

Шарапова, яка народилася в Росії та живе у Сполучених Штатах, виграла чотири турніри Великого шолома з жіночого тенісу та 21 тиждень поспіль зберігала першість у рейтингу. «Марія Шарапова – видатна спортсменка. Вона – втілення найвищих спортивних досягнень у поєднанні з елегантністю та силою. Ці ж якості притаманні і нашим спортивним автомобілям», - так прокоментував Маттіас Мюллер, голова правління компанії Porsche AG, початок співробітництва. Згідно слів Маттіаса Мюллера, було непросто знайти правильну кандидатуру на звання посла бренду. «Марія Шарапова – найкращий вибір. Її біографія та її харизма ідеально відповідають Porsche. Крім того, Марію поважають в усьому світі, вона має бездоганну репутацію».

Марія Шарапова з радістю прийняла пропозицію: «Це особливий для мене день. Я мала нагоду асоціюватися з кращими брендами у світі, проте бути партнером Porsche – це величезна честь», - прокоментувала спортсменка під час прес-конференції у Штутгарті.

Для Porsche вибір Марії Шарапової у якості посла бренду – демонстрація довгострокової підтримки жіночого тенісу. Компанія є спонсором німецької жіночої національної збірної, а також Porsche Talent Team Germany, яка підтримує молоді таланти. «Ми повністю віддані цьому спорту довгий час. І зараз разом з Марією Шараповою ми розширюємо свою причетність до жіночого тенісу у світовому масштабі», - додав Мюллер.
Марія Шарапова народилася в західному Сибіру у місті Нягань 18 квітня 1987 року. Вона переїхала до Сполучених Штатів у семирічному віці. Через два роки її прийняли до всесвітньо відомої Академії тенісу, а вже в 2004 році вона виграла перший турнір Великого шолома в Уімблдоні у віці 17 років. Продовженням успіху стали перемоги в трьох інших турнірах Великого шолома: U.S. Open 2006, Australian Open 2008 та French Open 2012. За свою кар’єру Марія Шарапова здобула 28 титулів, в тому числі минулорічний у змаганнях Porsche Tennis Grand Prix у Штутгарті, срібну медаль на Олімпійських іграх у 2012 році в Лондоні та чемпіонське звання WTA в 2004 році. Окрім власного фонду "Maria Sharapova Foundation", вона є послом програми розвитку Об’єднаних Націй.