Російська тенісистка святкує свою третю поспіль перемогу в турнірі Porsche Tennis Grand Prix

Stuttgart. Марія Шарапова втретє поспіль виграла турнір Porsche Tennis Grand Prix. У престижному фіналі, суперзірка з Росії перемогла представницю Сербії, Ану Іванович, з рахунком 3:6, 6:4, 6:1 на очах  4500 глядачів в Porsche Arena, в Штутгарті. Таким чином вона отримає головний приз - Porsche 911 Targa 4S.
Одержавши перемогу у фіналі, Марія Шарапова не могла вимовити жодного слова. Після закінчення більше ніж двогодинного поєдинку та, отримавши одну з найважливіших перемог в своїй кар'єрі, Марія Шарапова приклала руки до обличчя і похитала головою, не вірячи своїй перемозі. Глядачі, які спостерігали за захоплюючим та високопрофесійним  фіналом, піднялися, щоб нагородити тенісистку гучними оваціями. На центральному корті, Марія Шарапова знову і знову вклонялася своїм шанувальникам. Щойно зірка тенісу втретє стала королевою тенісу в Штутгарті. Вигравши турнір в 2012 і 2013, 13-а перемога Марії Шарапової в Porsche Arena принесла їй третю перемогу поспіль в Штутгарті. Це вперше за свою кар’єру вона три рази поспіль перемагає. Світовий посол бренду Porsche вступила до лав легендарної Мартіни Навратілової, яка також три рази поспіль вигравала турнір Porsche Tennis-Grand Prixs - 1986 по 1988 рік.
Трофей переможця після фіналу Марії Шараповій вручив доктор Вольфганг Порше, голова наглядової ради Porsche AG і Porsche SE. Ключ від Porsche 911 Targa 4S їй передав Маттіас Мюллер, голова Porsche AG, з яким вона потім виїхала на центр корту. Щоб показати, що програвших на 37 турнірі в Штутгарті немає, публіка нагородила Ану Іванович бурхливими оплесками. Зі сльозами на очах вона сказала: "Я не очікувала такого, дуже дякую, Штутгарт". Для Марії Шарапової, турнір закінчився не тільки пам'ятною перемогою, але і з особистим успіхом. "Це велика перемога для мене, можливо, найбільша після травми плеча", - повідомила спортсменка після того, як виграла перший трофей за рік і 30-й титул в своїй кар’єрі. "Грати тут  - це щось особливе."

Хоча Марія Шарапова здобула перемогу в омріяному фіналі, але спочатку впевненості в тому, що вона зможе захистити свій титул минулорічного переможця не було. Ана Іванович здійснювала тиск своїми точними та потужними подачами, вигравши перший сет з рахунком 6:3 і таким чином опинилася за крок до перемоги в другому сеті. Але тоді Марія Шарапова продемонструвала, чому вона славиться своїм бойовим духом. "В першій половині поєдинку я думала, що сьогодні не мій день, але так чи інакше мені вдалося все змінити”, - прокоментувала тенісистка.Чотириразова чемпіонка “Великого шолома“ вражаюче відбивалася, щоб виграти другий сет і закрити матч з кінцевим рахунком 6:1 в третьому сеті. "Я люблю конкуренцію,"- повідомила Марія: "На щастя, я змогла показати все на що здатна на сьогоднішній день."Трофей переможця після фіналу Марії Шараповій вручив доктор Вольфганг Порше, голова наглядової ради Porsche AG і Porsche SE. Ключ від Porsche 911 Targa 4S їй передав Маттіас Мюллер, голова Porsche AG, з яким вона потім виїхала на центр корту. Щоб показати, що програвших на 37 турнірі в Штутгарті немає, публіка нагородила Ану Іванович бурхливими оплесками. Зі сльозами на очах вона сказала: "Я не очікувала такого, дуже дякую, Штутгарт". Для Марії Шарапової, турнір закінчився не тільки пам'ятною перемогою, але і з особистим успіхом. "Це велика перемога для мене, можливо, найбільша після травми плеча", - повідомила спортсменка після того, як виграла перший трофей за рік і 30-й титул в своїй кар’єрі. "Грати тут  - це щось особливе.

"В парному турнірі Porsche Tennis Grand Prix, з рахунком 6:2, 6:3, перемогу здобули представниці Італії Сара Еррані та Роберта Вінчі, які змагалися з Кара Блек (Зімбабве) і Сания Мірза (Індія).Перед початком фіналу,Стейсі Алластер, голова і головний виконавчий директор тенісної асоціації WTA, виразила свою вдячність Porsche Tennis Grand Prix. "Це надзвичайно важливий турнір для WTA,"- сказала вона. "Кожен рік Porsche Tennis Grand Prix демонструє, що WTA є самим натхненним і захоплюючим спортивно-розважальним видом спорту на землі."911 Targa: витрата пального у місті 13.9 - 11.8 л/100 км; екомбінований цикл 10,0 - 8,7 л/100 км; Викиди CO2 237 - 204 г / км; Клас енергоефективності: G, F **