Компанія Porsche проаналізувала продажі, оборот і прибуток за перший квартал

Штутгарт. Компанія Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG успішно почала 2015 рік, домігшись у першому кварталі зростання продажів, обороту і прибутку. З початку січня до кінця березня виробник спорткарів продав 51 102 нових автомобілі – на 32% більше, ніж за аналогічний період минулого року. За перші три місяці 2015 року оборот зріс на 29% і сягнув 5,08 млрд євро. Результат операційної діяльності перевершив торішній показник на 10% і становить 765 млн євро. На 12% зросла і кількість співробітників – тепер вона становить 22 945 осіб.

Голова правління Porsche AG Матіас Мюллер зазначив, що в 2015 році виробник спортивних автомобілів продовжує йти своїм успішним курсом. Однією з причин успіху стала поява на ринку минулого року нового компактного SUV Macan. Іншими рушійними силами продажів стали нові варіанти існуючих моделей. Це GT-версії 911 GT3 RS і Cayman GT4, Boxster Spyder і Panamera Exclusive. «З нашою успішною стратегією випуску похідних моделей ми виконуємо бажання багатьох покупців, які хочуть володіти абсолютно індивідуальним автомобілем», – сказав Матіас Мюллер.
Відповідальний за фінанси та ІТ член правління Porsche AG Лутц Мешке зазначив, що прибутковість компанії залишається стабільно дуже високою: «Отриманий у цьому кварталі прибуток у розмірі 765 млн євро підтверджує здорову структуру витрат і високу прибутковість Porsche», – говорить він. Враховуючи сьогоднішні валютні тенденції, Лутц Мешке налаштований оптимістично: «Якщо говорити про 2015 рік, то ми, як мінімум, можемо досягти результату 2014. Ми продовжуємо дотримуватися нашої стратегічної мети щодо прибутку у розмірі 15%», – заявив він.
Значним навантаженням для компанії стали витрати на майбутні модельні ряди і технології майбутнього, а також великі інвестиції в розширення і оновлення заводів Porsche. Так за останні три роки у зв'язку з витратами на розробку альтернативних приводів витрати на науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи (НДДКР) компанії Porsche зросли майже вдвічі. У поточному році витрати на НДДКР становитимуть від 9 до 10% від обороту, каже Лутц Мешке і зазначає, що така цифра для цієї сфери промисловості є дуже високою.