Прес-релізи

Рекорди Porsche за перше півріччя 2015 року

Штутгарт. Завдяки рекордним цифрам щодо поставок, доходу від реалізації та прибутків, компанія Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG може впевнено стверджувати про найкраще півріччя у своїй історії. За перші шість місяців 2015-го фінансового року Porsche продав 113 984 автомобілі, а це на 30% більше порівняно з таким же періодом минулого року. Дохід зріс на 33% – до 10,85 мільярда євро. Операційний дохід перевершив показники минулого року на 21% та сягнув цифри 1,7 мільярда євро. Кількість працівників також зросла на 10% і тепер становить 23 477 чоловік.

Маттіас Мюллер, голова виконавчої ради Porsche AG, такий величезний успіх пояснює особливою привабливістю автомобілів Porsche: «Всі моделі та їх оновлені версії, які ми нещодавно представили на ринках, стали лідерами продажів, – каже він. – Це стосується не лише моделей Macan, а й нових моделей GT – 911 GT3 RS та Cayman GT4, і нових версій GTS – 911 Targa GTS, 911 Carrera GTS та Cayenne GTS». Навіть на важкому сьогодні китайському ринку показники продажів Porsche продовжують зростати, і Маттіас Мюллер цим успіхом також завдячує новинкам: «Саме новий Macan забезпечив нам багато нових шанувальників у цій країні. Цей позашляховик є надзвичайно правильною моделлю у правильний час».

Аналізуючи високі результати, Лютц Мешке, член виконавчої ради з фінансів та IT у Porsche AG, повідомив, що до 2020 року Porsche має наміри інвестувати більш ніж 1 мільярд євро у Цуффенхаузен та Вайссах, а зараз компанія витрачає ще півмільярда євро для розширення заводу у Лейпцигу. Лютц Мешке також налаштований оптимістично щодо того, що це не останні рекорди Porsche, і наступне півріччя також принесе чудові результати і допоможе досягти бажаної для компанії 15%-вої рентабельності продажів.

31.07.2015