Прес-релізи

Зелене світло для Mission E

Штутгарт. Перший автомобіль Porsche з виключно електричним приводом вже на шляху. 4 грудня 2015 року наглядова рада компанії Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG дала «зелене світло» проекту Mission E. Тим самим Porsche, за словами голови правління д-ра Олівера Блуме, «відкриває нову главу в історії спортивних автомобілів». На ринку автомобіль має з'явитися наприкінці цього десятиліття.

Проектом Mission E компанія Porsche забезпечує собі подальший сталий розвиток. Тільки у Цуффенхаузені з'явиться більше тисячі нових робочих місць. У головний виробничий майданчик компанія інвестує близько 700 мільйонів євро. У найближчі роки тут будуть зведені новий фарбувальний цех і власний монтажний цех. Існуючий моторний цех перебудовується для випуску електроприводів. Крім того, розширюється існуючий кузовний цех. Передбачено й інші, пов'язані з даними обставинами, інвестиції, які будуть спрямовані, наприклад, на центр досліджень і розробок у м. Вайссах.

Прем'єра концептуальної розробки Mission E відбулася на Міжнародному автомобільному салоні IAA у Франкфурті у вересні 2015 року. Великий резонанс у відвідувачів виставки викликав, насамперед, високоемоційний дизайн автомобіля. Під лейтмотивом E-Performance, цей технологічний новатор поєднує у собі видатні ходові якості і практичність в повсякденній експлуатації. Чотиридверний автомобіль з чотирма окремими посадочними місцями має сумарну потужність системи приводу понад 600 к.с. (440 кВт). При цьому час розгону з місця до 100 км/год складає менше 3,5 секунд, а запас ходу більше 500 кілометрів. За допомогою зарядного пристрою власної розробки з напругою 800 вольт - тобто вдвічі більш потужнішого за пристрої швидкої зарядки сьогодення - літій-іонні батареї, інтегровані до днища автомобіля, вже через 15 хвилин поповнюються до стану 80-відсоткової зарядки. Автомобіль опційно можна заряджати безкабельними способом, використовуючи пристрій індуктивної зарядки, вбудований у підлогу власного гаража.

Д-р Вольфганг Порше, голова наглядової ради компанії Porsche AG: «Mission E - це наша гучна заявка на майбутнє марки Porsche. Завдяки цьому вражаючому спорткару Porsche навіть в умовах динамічно мінливого світу гарантує собі місце у першому ряді».

Голова правління Porsche д-р Олівер Блуме: «Ми впевнено приймаємо виклик, пов'язаний з електромобільністю. Навіть коли йдеться про спорткар з чисто електричним приводом, компанія Porsche залишається вірною своїй філософії і пропонує клієнтам найбільш спортивну і найбільш високотехнологічну модель у сегменті». Блуме також зазначив, що проект Mission E підкреслює високу цінність виробничого майданчика у Цуффенхаузені як центру зосередження технологій і всієї німецької автомобільної промисловості в цілому.

Уве Хюк, голова виробничої ради концерну і заступник голови наглядової ради Porsche AG: «Воістину знаменний день! Так, ми зробили це і здобули Mission E до Цуффенхаузена та Вайссаху, де майбутнє має свої традиції. І тепер у Цуффенхаузені і Вайссаху проголошується курс до нової ери. Велику увагу буде приділено комп'ютеризації. Завод 4.0 стане найважливішим завданням для робочого колективу, профспілки і роботодавця. Ми підемо новими шляхами, але соціальні питання при цьому не обійдемо стороною. Porsche йде до автомобільного та індустріального майбутнього на максимальній швидкості».

09.12.2015