Нове покоління Panamera буде повністю виготовлятися у Лейпцигу

Кількість співробітників збільшиться до більш ніж 4000 до осені.

Штутгарт. Компанія Porsche Leipzig GmbH чекає на новий сплеск зростання виробництва. Цієї осені на її виробничих потужностях вперше буде працювати понад 4000 робітників. Завод у Лейпцигу продовжує свою унікальну історію успіху, що почалася, коли перший камінь було закладено до його фундаменту в лютому 2000 року. Віднині на заводі запроваджено повний цикл виробництва нового покоління спортивного седану преміум-класу Panamera, світова прем’єра якого відбулася в Берліні 28 червня.

З моменту виходу Panamera на ринок в 2009 році, кузова для цих авто виготовлялись та фарбувались на заводі Volkswagen в Ганновері, а потім доставлялись до заводу Porsche в Лейпцигу для подальшої збірки. Зараз весь виробничий процес, в тому числі кузовний і фарбувальний цеха, будуть сконцентровані в Лейпцигу. «Porsche посилює свої зв’язки з цим містом і його мешканцями», — зазначив голова виконавчої ради Porsche AG Олівер Блуме. На сьогодні, компанія Porsche інвестувала вже близько €1,3 млрд у розвиток Лейпцигу.

Сьогодні Лейпциг є однією з найбільш інноваційних автовиробничих локацій у світі. І саме компанія Porsche започаткувала нові стандарти в цьому регіоні, розмістивши тут виробництво спортивного позашляховика Macan. «Ми маємо персонал з дуже високою мотивацією, який довів, що може виготовляти складні продукти з дотриманням легендарної якості Porsche», — коментує Зігфрід Бюлов, президент і головний виконавчий директор Porsche Leipzig GmbH.

Щоб забезпечити повний цикл виробництва Panamera, Porsche розширила свій завод у Лейпцигу вже вчетверте. На проект було витрачено близько €500 млн. Зокрема, всього за два роки було побудовано новий кузовний цех з виробничою площею близько 56 000 м2. Крім того, Porsche модернізувала процес збірки та інфраструктуру заводу. Всі напрямки оптимізації автомобіля вивчаються в новому центрі якості. Загалом, було додатково створено 600 робочих місць.

Завод Porsche в Лейпцигу є одним з найбільш екологічно чистих виробничих майданчиків у світі. Принципи заощадження ресурсів відіграли важливу роль в недавньому розширенні фабрики. Наприклад, компанія Porsche використовує в новому кузовному цеху енергоефективні технології з’єднання деталей. Завод також генерує до 800 000 кВт-год електроенергії на рік за рахунок сонячної електростанції. Сучасні методи охолодження роботизованих зварювальних кліщів у новому цеху знижують споживання електроенергії більш ніж на 365 000 кВт-год на рік. У фарбувальному цеху система фільтрів із застосуванням кам’яного пилу дозволила знизити споживання енергії на 60 відсотків в порівнянні з системою на водній основі.

Примітка: Повний прес-кіт по заводу Porsche, в тому числі повний фотоархів, доступний для акредитованих журналістів в базі даних Porsche для преси: https://presse.porsche.de

Про компанію:

ТОВ «Віннер Імпортс Україна, Лтд» – офіційний імпортер автомобілів Ford, Volvo, Jaguar, Land Rover та Porsche в Україні. Компанія розпочала свою діяльність у 1992 році та є одним із лідерів автомобільного бізнесу в Україні з відмінною репутацією та світовими стандартами якості. Десятки нагород і перемог у національних бізнес-рейтингах та автомобільних конкурсах красномовно свідчать про високі стандарти роботи та прогресивний підхід до ведення бізнесу в Україні. Дилерська мережа налічує 60 центрів з продажу та сервісного обслуговування автомобілів п’яти брендів по всій Україні. Детальніше про «Віннер» – на www.winner.ua.