Автоспорт 2017

Porsche підсилює склад пілотів

Компанія Porsche відзначила видатні успіхи спортивної команди і пілотів у 2016 році в рамках гала-заходу  «Ніч чемпіонів» в Вайссаху. Одночасно був оголошений новий склад пілотів для сезону 2017.

919 Hybrid: нові екіпажі для стартових номерів 1 і 2

Porsche Motorsport LMP у 2017 році знову буде захищати свій чемпіонський титул у дев’яти етапах чемпіонату світу з перегонів на витривалість FIA World Endurance Championship (WEC). Porsche 919 Hybrid знову мають стартові номери 1 і 2. Найбільшы зміни для двох гоночних болідів класу LMP1 відбудуться в їх кокпітах. Після виходу зі складу пілотів LMP1 Ромена Дюма, Марка Ліба та Марка Уеббера команда буде посилена трьома новими членами. Двоє з них - це нинішні заводські гонщики Porsche: новозеландець Ерл Бамбер (26 років) і британець Нік Тенді (32 роки). Обидва вже мають досвід пілотування 919 Hybrid. У 2015 році разом з пілотом Формули-1 Ніко Хюлькенбергом вони стартували на третьому Porsche LMP1 в 24-годинній гонці в Ле-Мані і впевнено виграли її. Третій новачок команди Андре Лоттерер (35 років) вже тричі стояв на найвищій сходинці подіуму в Ле-Мані, в 2012 році був чемпіоном світу в марафонських гонках як заводський гонщик Audi. У Porsche 919 Hybrid зі стартовим номером 1 діючий чемпіон WEC Ніл Яні (32 роки) буде ділити кокпіт з Лоттерер і Тенді. У боліді номер 2 будуть спільно виступати два новозеландця Ерл Бамбер і Брендон Хартлі (27 років) і Тімо Бернхард (35 років) з Німеччини. Завдяки постійній модернізації 919-й в наступному році знову буде уособленням технічної еволюції: модель 2017 року відрізнятися абсолютно новим колірним дизайном і оптимізованою аеродинамікою, а оновлення торкнеться майже всіх компонентів. Офіційне презентація автомобіля відбудеться 23 березня в рамках прологу чемпіонату WEC, який вперше пройде на автодромі Монца, Італія.

Три нових заводських пілота в класі GT

З переходом Ерла Бамбер і Ніка Тенді в дивізіон LMP і їх поверненням у складі заводської команди в чемпіонат FIA WEC виникла потреба в нових пілотах. Досвідчений пілот Porsche, німець Дірк Вернер (35 років), знову повертається за кермо 911. З 2004 по 2009 рік Вернер виступав на Porsche, в 2006 році здобув титул в Кубку Porsche Carrera Cup в Німеччини, в 2007 і 2009 роках виграв титул в класі GT в гоночної серії Grand Am і в 2009 році був нагороджений кубком Cup Porsche як кращий індивідуальний пілот. З 2010 по 2016 рік він як заводський пілот виступав за BMW в різних чемпіонатах, включаючи DTM і чемпіонат серії IMSA Weathertech Sportscar. Бельгієць Лауренс Вантор (25 років) у 2010 році переміг у Гран-прі Макао Формули-3, в 2013 році завоював титул в гоночної серії FIA GT і після цього неодноразово перемагав в марафонських гонках: у 2014 році в 24 годинах Спа, в 2015 році в 24 годинах Нюрбургринга і в 12 годинах Сепанг, а також в 2016 році в 24 годинах Дубая. Два тижні тому пілот Audi завоював кубок світу FIA GT в Макао. Свену Мюллеру (24 роки) вдалося піднятися до заводського пілота з юніора Porsche. Три роки він проходив професійну гоночну підготовку за підтримки Porsche та в 2016 році взяв титули в Кубку Рorsche Carrera Cup в Німеччині і міжнародному суперкубку Porsche Mobil 1 Supercup.

Заводська команда Porsche в 2017 році буде боротися за чемпіонський титул в заліку GT чемпіонату FIA WEC

Додатково до виступу в класі LMP1 заводська команда Porsche в 2017 році візьме участь також в заліку GT чемпіонату FIA WEC, в якому вперше буде присуджуватися звання чемпіона кращому пілоту і найуспішнішому виробнику. «Це істотно підсилює нашу участь в автоспорті і підкреслює, що ми обрали правильний шлях, беручи участь в WEC», - сказав Міхаель Штайнер, член правління Porsche AG, відповідальний за дослідження і розробки. Команда Porsche Motorsport GT виводить на старт в класі GTE-Pro два нових 911 RSR. Затвердженими пілотами поки що є Міхаель Крістенсен (26 років), Фредерік Маковецький (36 років) і Ріхард Літц (32 роки).

Porsche з двома 911 RSR хоче завоювати титул в США

Porsche бере участь зі своєю заводською командою в четвертому сезоні найважливішого чемпіонату США серед спортивних автомобілів: IMSA Weathertech SportsCar Championship. Porsche Motorsport GT, як і в FIA WEC, виставляє два нових 911 RSR. Кокпіт стартового номера 911 ділять між собою Патрік Пилі (35 років) і Дірк Вернер (35 років). В особливо довгих перегонах (24 години Дайтони, 12 годин Себрінге, Уоткінс-Глен і Малого Ле-Мана) дует підтримає Фредерік Маковецький. У базовий склад екіпажу в автомобілі зі стартовим номером 912 входять Кеван Естро (28 років) і Лауренс Вантор. У чотирьох класичних марафонських гонках до них приєднається Ріхард Літц. Сезон відкриває 24-годинна гонка в Дейтоні 28 січня.

Porsche реструктурує програму підтримки молодих пілотів

Porsche доповнює свою успішну програму підтримки юніорів новим модулем: після вражаючих успіхів в монокубку італієць Маттео Кайролі (20 років) і француз Матьє Жамін (22 роки) як «молоді професіонали» отримують подальшу спонсорську підтримку і сприяння в рамках клієнтського спорту на міжнародному рівні в класі GT. Троє юних пілотів в 2017 році отримують спонсорську підтримку в якості юніорів Porsche: Денніс Ольсен (20 років) з Норвегії та австралієць Метт Кемпбелл (21 рік) виходять на старт в суперкубку Porsche Mobil 1 Supercup. Новачок GT Томас Прейнінг (18 років) з Австрії братиме участь в кубку Porsche Carrera Cup в Німеччини.

Роберт Ренауер виграє кубок Porsche Cup

Кубок Porsche Cup, нагорода, яку отримує найуспішніший в світі приватний пілот Porsche, йде в 2016 році гонщику з Німеччини. Роберт Ренауер (31 рік) прийняв цей традиційний кубок з рук д-ра Вольфганга Порше, голови наглядової ради Porsche AG. Додатково Ренауер отримує Porsche 911 вартістю 120 000 євро. Завдяки своїм успішним виступам в ADAC GT Masters, Європейської серії Ле-Ман і серії 24-Hour International Endurance за кермом різних гоночних автомобілів Porsche він набрав в минулому сезоні 7355 очок. Німець Крістіан Рід, який посів друге місце, отримує призові в розмірі 30 000 євро, Даніель Діас Варела з Іспанії, який став третім, отримує 25 000 євро. Кубок Porsche Cup розігрується з 1970 року і базується на ідеї Феррі Порше.

Пілоти Porsche 2017 року

LMP1 - 919 Hybrid, стартовий номер 1