Компанія Porsche знову підвищує показники своєї операційної діяльності

Кількість працівників продовжує зростати: за шість років команда Porsche збільшилася в два рази

Штуттгарт. Показники результатів операційної діяльності та прибутковості компанії знову демонструють позитивну динаміку: за перші дев’ять місяців 2016 року операційний прибуток Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG зріс на 12% до 2,9 млрд. євро. Показник рентабельності досяг 17,4%. Для порівняння, в минулому році він склав 15,5%. Загальна кількість продажів підвищилась у  порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 3%, склавши 178 314 автомобілів. Оборот, який досяг 16,5 млрд. євро, підтвердив, що високі показники минулого року не були випадковістю. Заступник голови правління, член правління з питань фінансів і інформаційних технологій Лутц Мешке висловив упевненість у тому, що компанія на правильному шляху: «Наші показники рентабельності говорять про те, що ми продовжуємо залишатися одним з найприбутковіших автовиробників світу. Завдяки цьому у нас є ресурси для інвестицій у майбутнє в таких областях, як будування електромобілів, цифрові технології та можливості зв’язку».

«Запорукою нашого економічного успіху є привабливий модельний ряд, - вважає голова правління Олівер Блуме. - Чудові фінансові показники стануть фундаментом створення в майбутньому ще більш інноваційних спортивних автомобілів. Захват клієнтів, висока рентабельність і стабільні робочі місця - всі ці параметри ми враховуємо при оцінці нашого успіху».

Фінансовий директор компанії Лутц Мешке пов’язав вражаюче зростання показників операційного прибутку з ростом продажів, суворим управлінням фіксованими витратами, а також позитивним ефектом від управління валютними ризиками. За підсумками 2016 фінансового року Мешке прогнозує незначне зростання показників операційної діяльності в порівнянні з минулим роком. Крім того, виробнику спортивних автомобілів знову вдасться перевершити стратегічні цілі по показникам рентабельності, які становлять 15%.

В результаті такої успішної діяльності компанії Porsche вдалося створити нові робочі місця. Після дев’яти місяців 2016 року штат співробітників компанії розширився до 27 115 осіб - на 13% більше, ніж рік тому. Сталий зріст дозволив компанії збільшити кількість співробітників більш ніж в два рази за останні шість років.