Прес-релізи

Великий дебют в Берліні: світова прем’єра нових Panamera Голова виконавчої ради Porsche AG Олівер Блюм представляє нове покоління автомобілів класу Gran Turismo

Берлін. Сьогодні в столиці Німеччини компанія Porsche відсвяткувала світову прем’єру нових моделей Panamera, відзначивши цю подію видовищним світловим, музичним і хореографічним шоу. Понад 300 журналістів з міжнародних ЗМІ, а також політики, бізнесмени, спортсмени та громадські діячі вперше побачили моделі Porsche класу Gran Turismo другого покоління, розроблені з нуля. Нові Porsche Panamera гармонійно поєднують в собі переваги двох різних автомобільних світів: ходові характеристики справжнього спорткара та комфорт седана преміум-класу.

«З випуском модельного ряду Panamera ми вийшли на ринок розкішних спортивних седанів. З моменту дебюту Panamera в 2009 році було продано понад 150 000 цих автомобілів. Друге покоління — це повністю перепроектоване авто, з новими двигунами, дизайном та технологіями. Ще одна добра новина: виготовлення Panamera другого покоління ми повністю перевели до заводу в Лейпцигу. В це підприємство, на якому запущена нова ділянка виробництва кузовів, ми інвестували 500 млн євро», — підкреслив голова виконавчої ради Porsche AG Олівер Блюм.

В екстер’єрі Panamera другого покоління простежується стилістика Porsche 911: силует став ще динамічнішим, а в дизайні використовуються специфічні елементи легендарного спорткара Porsche. «Ви миттєво впізнаєте лінію даху, яка викликає асоціації зі спортивним купе. Силует став ще більш стрімким, а бічні вікна ще сильніше підкреслюють спорідненість з купе, — коментує Міхаель Мауер, директор Porsche AG з дизайну. Він також назвав цілі, які ставили перед собою дизайнери нової моделі: «Ви маєте з першого погляду зрозуміти, що перед вами саме Panamera, і в той же час — що це нова модель. Ми підкреслили сильні сторони дизайну, усунули його слабкості та зберегли унікальний характер автомобіля».

Нові двигуни Panamera з двома турбінами стали ще більш потужними, а завдяки новій восьмишвидкісній трансмісії з подвійним зчепленням (PDK II) їх паливна економічність підвищилася на 16%.

Щоб поєднання комфорту та спортивної динаміки вийшло ще більш гармонійним, нові моделі Panamera оснащуються трьохкамерною пневматичною підвіскою, рульовим керуванням задньою віссю й новою електронною системою керування ходовою частиною 4D Chassis Control. Безліч нових систем допомоги водієві підвищують безпеку та комфорт в подорожах.

У Panamera другого покоління компанія Porsche також представила інноваційну концепцію керування. Кокпіт Porsche Advanced Cockpit зі смартфоноподібним інтерфейсом користувача та LED-екранами з можливістю індивідуального налаштування приємно вражає інтуїтивно зрозумілою функціональністю. Інформаційно-розважальна система Porsche Communication Management (PCM 4.1) підтримує нові комунікаційні можливості та онлайн-сервіси. Крім того, на всіх моделях Panamera нового покоління, які покупці можуть замовити вже зараз, встановлюється система Porsche Connect. Вона розширює можливості автомобіля за допомогою цифрових сервісів та програм, наприклад тих, що дозволяють дистанційно керувати деякими функціями авто.

На початку листопада Panamera з’явиться в продажу з трьома різними двигунами на вибір, і ексклюзивно з повним приводом: Panamera Turbo (з силовим агрегатом потужністю 550 к.с.), Panamera 4S (440 к.с.) та Panamera 4S Diesel (422 к.с.).

28.06.2016