Прес-релізи

Нові рекорди 2016 фінансового року: кількість співробітників досягла майже 28 000 чоловік Porsche демонструє суттєве зростання фінансового результату і прибутковості

Найуспішніший рік в історії компанії: компанія Porsche AG досягла в 2016 фінансовому році нових рекордів в області обсягу продажів, обороту, оперативного фінансового результату і кількості співробітників. Число переданих клієнтам автомобілів збільшилася на 6 відсотків до 237 778 Поставки зросли на шість відсотків до 237 778 автомобілів, забезпечивши тим самим дохід у сумі 22,3 млрд. євро (зростання на чотири відсотки). У той же час, операційний прибуток зріс непропорційно аж на 14 відсотків до 3,9 млрд. євро. Доходи від продажів показали особливо вражаюче зростання, від 15,8% (2015 рік) до 17,4%. До кінця 2016 року кількість працівників Porsche  виросла на 13 відсотків до 27 612 чоловік.

Олівер Блуме, голова правління Porsche AG, на щорічній прес-конференції в Штуттгарті-Цуффенхаузене сказав: «Успішний річний баланс підтверджує якість нашої стратегії. Ріст Porsche зміцнює нашу вартість. Ми зосереджені на задоволенні потреб клієнтів, стабільній доходності та захисті робочих місць».

Лутц Мешке, заступник голови правління і відповідальний за фінанси та IT, підкреслив: «При прибутковості з обороту понад 17 відсотків залишається одним з найприбутковіших автовиробників в світі. Ключ до цього досягнення полягає у нашому унікальному асортименті продукції та раціональній структурі витрат». Крім того, важливий внесок у досягнення рекордного результату внесла довгострокова стратегія хеджування валютних ризиків. «У поточному 2017 фінансовому році ми очікуємо помірне зростання обсягів продажів і обороту, не дивлячись на існуючі економічні і політичні невизначеності в різних регіонах світу. З точки зору операційного прибутку, ми прагнемо повторити досягнення попереднього року за умови стабільності обмінних курсів, - продовжує Мешке.  «Нова Panamera дасть додатковий імпульс, особливо плагін-гібридні версії і Sport Turismo», - сказав Блуме.

Porsche готується до мобільності майбутнього. Тому витрати на дослідження і розробки були цілеспрямовано збільшені: у  2016 році фінансовому році цей показник зріс до 2,2 млрд. євро. Виробник спортивних автомобілів зі Штутгарта інвестує в розробку нових плагін-гібридних автомобілів і Mission E з чисто електричним приводом, а також в цифрову трансформацію. «Комп’ютеризація - це більше, ніж вкладення коштів в актуальні технології. Вона відкриває нові економічні можливості, підвищує споживчу цінність продукту і робить процеси більш ефективними», - зазначив Мешке. У 2016 році компанією Porsche були засновані Porsche Digital GmbH в Людвігсбурзі і Digital Lab в Берліні. Крім того компанія Porsche увійшла до інвестиційного венчурного фонду e.ventures й інвестувала у компанію Evopark, яка пропонує послуги паркувального сервісу. «У середньостроковій перспективі ми хочемо досягти двозначної процентної ставки нашого обороту цифрових послуг», - сказав Мешке.

«Відповідно до Стратегії розвитку Porsche 2025 ми орієнтуємо нашу компанію в майбутнє», - каже Блуме. «Для Porsche мобільність майбутнього в рівній мірі включає в себе нові технології, електрифікацію та лаконічні емоційні спорткари», - пояснює глава Porsche. «Ми робимо ставку на наші традиції і формуємо майбутнє спортивного автомобіля».

Онлайн-версія звіту за підсумками 2016 року доступна на новинному порталі Porsche Newsroom www.newsroom.porsche.de/reports.

17.03.2017