Прес-релізи

Porsche дебютує у Formula Е

22-23 листопада, Саудівська Аравія. Команда Formula Е TAG Heuer Porsche відкрила свій дебютний сезон у перших двох раундах перегонів чемпіонату ABB FIA Formula Е 2019/2020 на трасі E-Prix Diriyah у Саудівській Аравії. Це означає, що робоча команда розпочала новий етап свого шляху до Formula Е – від підготовки та тестування до фактичної участі та нових перемог у автоспорті.

6-й сезон Formula Е став ще цікавишим для шанувальників автоспорту. Глядачі можуть голосувати за улюблених пілотів, а найбільша кількість голосів надасть командам значну перевагу завдяки fanboost – додатковому підсиленню у перегонах.

Водій Porsche Андре Лоттерер (D) на свому Porsche 99X під номером 36 фінішував другим у першій гонці сезону. Триразовий переможець 24-годинної гонки Ле Ман та чемпіон Всесвітнього чемпіонату з витривалості (FEC 2012) FIA розпочав гонку навколо 2.494-кілометрової колії на північний захід від столиці Саудівської Аравії, Ер-Ріяд, із сьомого місця в сітці. Він поступово пробирався трасою, щоб забезпечити собі друге місце, за переможцем Семом Бердом (GB, Envision Virgin Racing). Це означає, що Лоттерер також має 18 балів у складі водіїв після першої гонки сезону, що ставить його на друге місце. Команда TAG Heuer Porsche Formula E в даний час посідає третє місце в командному заліку, після Envision Racing та Mercedes-Benz.

Другий член команди TAG Heuer Porsche,Ніл Яні фінішував 17-м на Porsche 99X під номером 18, після закінчення відбіркового етапу із жовтим прапором змушений був розпочати гонку з 20-го місця у заліку.

Віце-президент Porsche Motorsport та Group Motorsport Volkswagen AG Фріц Ензінгер: «Час настав: команда Formula Е TAG Heuer Porsche вступає в свій дебютний сезон перших у світі вуличних перегонів на електричних суперкарах. Останні півтора року ми приділяли значну увагу підготовці, створили єдиний проект Porsche Formula Е і тим самим зробили інноваційний внесок в автоспорт. У жодній іншій гоночній серії немає стільки виробників, скільки представлено в Formula Е. Ми очікували, що змагання будуть жорсткими, а гонки будуть дуже захоплюючими для наших шанувальників. Як команда ми добре підготовлені та з оптимізмом розпочали наш дебютний сезон, який навчить нас багато чому новому».

Наступний раунд перегонів чемпіонату ABB FIA Formula Е 2019/2020 пройде 18 січня 2020 у Сантьяго, Чилі.

03.12.2019