75 років Porsche: новий спорткар та всесвітні виставки у 2023 році

У 1948 році Феррі Порше здійснив свою мрію, випустивши спорткар Porsche 356 ‘No.1’ Roadster. Це ознаменувало народження бренду Porsche і стало основою для історії його успіху. У 2023 році виробник спорткарів відзначає 75-річний ювілей численними заходами у всьому світі та, вшановуючи історію бренду, презентує новий спорткар – Porsche Vision 357.

 «Упродовж 75 років Porsche символізує новаторський дух, пристрасть і мрії. Ми святкуємо разом із людьми, яких надихає мрія», — говорить Олівер Блюме, голова правління Porsche AG. Відзначати ювілей Porsche почнуть у Берліні 27 січня, із відкриттям спеціальної виставки «Керовані мрією. 75 років спорткарам Porsche» у «DRIVE. Volkswagen Group Forum». Виставка триватиме до 10 вересня 2023 року: відвідувачі пізнають бачення компанії та зануряться у історію проєктів Porsche. Родзинкою стане спеціальний цифровий модуль, за що дозволить відвідувачам записати власні мрії та цінності.

Гасло «Керовані мрією» визначає суть бренду Porsche та відображає підхід компанії у щоденній праці над здійсненням мрій клієнтів. «Porsche пишається своєю спадщиною, що є запорукою успішного майбутнього. Ми асоціюємо нашу спадщину з інноваціями та прогресом, тому постійно доповнюємо унікальну історію Porsche новими надзвичайними моментами», — пояснює Олівер Блюме. 

Історія бренду – основа концептуальної подорожі у майбутнє

Головною подією в ювілейному році стане презентація унікального спорткару Porsche Vision 357, що вшановує свого попередника Porsche 356. Вперше його побачать в Берліні. Команда Style Porsche не лише перенесла монолітний дизайн у сьогодення, а й продемонструвала філософію дизайну майбутнього. Яскравим прикладом є послідовне вдосконалення світлового підпису, прогресивного і концептуального у тому, як він вказує на майбутнє. Фундаментальна концепція відображає взаємодію між традиціями та інноваціями. Це спроба відповісти на запитання: «Як виглядає мрія Феррі Порше про спортивний автомобіль сьогодні?»

«Porsche Vision 357 – особливий подарунок до Дня народження. Він підкреслює важливість заснованої на 356 дизайнерської ДНК Porsche, — говорить Міхаель Мауер, віце-президент Style Porsche. — Це спроба послідовно поєднати минуле, сьогодення та майбутнє. Пропорції нагадують історичну модель, а деталі візуалізують погляд у майбутнє». Створений на основі 718 Cayman GT4 RS потужністю 500 к.с., Porsche Vision 357 демонструє небачену раніше продуктивність спорткару.

Дизайн – одна із основних складових легенди Porsche. Основою безпомилкового та інноваційного дизайну є далекоглядні та концептуальні дослідження. Міхаель Мауер розповідає, що креативне мислення щодо майбутнього є обов’язковим для команди Style Porsche. «Концептуальні дослідження – це низка ідей, що живлять дизайн майбутнього. Ми постійно знаходимося у концептуальній подорожі в майбутнє мобільності. Знову і знову історія бренду стає джерелом натхнення. З огляду на наші традиції і майбутній концепт-кар, це не так парадоксально, як може здатися. Творча свобода важлива: вона породжує цінні ідеї, що допомагають уявити послідовну філософію дизайну в нових інноваційних напрямках», — поділився М. Мауер.

Всесвітня демонстрація історії Porsche 

У Німеччині 75-ту річницю Porsche відзначатимуть на виставці Retro Classics, у музеї  Porsche та на Фестивалі мрій, що проходитиме на гоночній трасі Гоккенгаймринг. Масштабне святкування для всіх любителів бренду відбудеться також у Porsche Experience Center. Після цього історію успіху спорткарів Porsche демонструватимуть в Автомобільному музеї Петерсена в Лос-Анджелесі, на найвищій у світі австрійській автомобільній виставці на горі Ґросглокнер та в швейцарському музеї транспорту в м. Люцерн. Виставкові матеріали з «Керовані мрією» будуть доставлені до понад 60 місць у Європі та США у «Вантажівці спадщини» – спеціально розробленій для святкування річниці. Завершить всесвітні заходи автомобільний фестиваль «Rennsport Reunion» у Каліфорнії. Він проходитиме з 28 вересня по 1 жовтня. 

60 років 911 і 100 років Ле-Мана

2023 року Porsche святкує не лише 75-ту річницю появи бренду, а й 60-річний ювілей культової моделі 911. Більше того, 100-річний ювілей відзначають і найвідоміші автомобільні перегони на витривалість – 24 години Ле-Мана. Презентований на міжнародному автосалоні у вересні 1963 року, спорткар Porsche 911 і досі вражає. Культовий дизайн та незрівнянний досвід водіння – ось що вкорінилося у колективній пам’яті любителів спортивних авто. Організатори Ле-Мана 10 та 11 червня відзначатимуть 100-річний ювілей у Франції на автодромі Сарт. Кожен виробник спорткарів мріє про успіх на трасі 24 години Ле-Мана, та саме Porsche є найуспішнішим у французькій класиці на витривалість. Із 1951 року до сьогодні, Porsche є єдиним безперервним учасником перегонів 24 години Ле-Мана. За цей час компанія здобула 110 перемог у своєму класі та 19 у загальному заліку.  

27.01.2023