Новий Cayenne дебютує з інноваційним дисплеєм Porsche Driver Experience

Porsche презентує новий Cayenne – позашляховик із революційною архітектурою інтер’єру. З інноваційним дисплеєм Porsche Driver Experience не лише водій, а й пасажир взаємодіятиме із новим Cayenne.

Серед оновлень Cayenne: 

  • сучасна концепція дисплея та керування
  • повністю оновлений кокпіт
  • цифрова панель керування в абсолютно новому дизайні
  • дисплей пасажира, що може транслювати потокове відео
  • оптимізовані функції підключення

Із новим Cayenne, що дебютує 18 квітня на автосалоні в Шанхаї, Porsche презентує  інноваційну концепцію дисплея та панелі керування. Porsche Driver Experience – повністю цифровий дисплей із різноманітними варіантами індивідуалізації та інтуїтивно зрозумілим керуванням. Із орієнтованим на водія дисплеєм та згрупованими навколо керма найважливішими елементами керування, Cayenne створює новий, ще більш персоналізований досвід водіння.

Розкішний кокпіт, із запозиченими елементами в електричного спорткару Taycan, вперше інтегрований у Porsche із двигуном внутрішнього згоряння. А це – переосмислений дизайн цифрової панелі приладів зі змінними опціями відображення, а також оновлена центральна консоль та кермо останнього покоління. 

У новому Cayenne селектор автоматичної коробки передач розташовуватиметься праворуч від керма. Це звільняє простір на центральній консолі для великої панелі керування системою клімат-контролю, що виконана у вишуканому дизайні чорної панелі. За допомогою додаткового дисплея пасажири відчують новий рівень взаємодії з автомобілем і водієм. Завершальним акцентом нової концепції інтер’єру є оптимізовані функції підключення.

Оновлений кокпіт Cayenne: орієнтований на водія та інтерактивний 

Водій та пасажири будуть вражені абсолютно новим кокпітом Cayenne. Максимально зосереджений на водію, він вирізняється новими інтерактивними елементами. Навіть пасажири отримають інші, більш жваві враження від водіння. Відтепер панель приладів – це повністю цифровий окремий 12,6-дюймовий дисплей. Він органічно інтегрований у панель, тому виглядає тонким і сучасним. Водій самостійно може обрати оформлення панелі приладів – доступно до 7 видів. Тахометр, онлайн-навігація, система нічного бачення або 3D-система допомоги водієві можуть розташовуватись на передньому плані. А це – максимальний комфорт під час руху. Мінімалізований вигляд екрану з найбільш популярними функціями також доступний. Це переносить типову конструкцію панелі приладів Porsche в епоху діджиталізації.

Основна відмінність Porsche Driver Experience – це баланс цифрових та аналогових елементів. Усі важливі для водіння елементи керування згруповані безпосередньо навколо керма. Нова кнопка запуску двигуна, як стандарт для Porsche, розташована зліва від керма. Нововведення – це розташований праворуч від керма, між панеллю приладів і центральним дисплеєм, перемикач передач. Таке рішення дозволяє звільнити місце на центральній консолі для нової великої панелі керування системою клімат-контролю з аналоговими елементами керування. А також отримати більше місця для зберігання. Керування системами допомоги водієві Porsche також винесено безпосередньо на кермо позашляховика.

Багатофункціональне спортивне кермо нового Cayenne запозичене у культової моделі 911. Повністю оновлене, воно має високоякісний сучасний спортивний дизайн. Новий стандарт від Porsche – це розташований безпосередньо на кермі перемикач режимів водіння. За його допомогою легко можна обрати необхідний режим: Normal, Offroad, Sport або Sport Plus. Нова кнопка перемикання функцій і оформлення панелі приладів знаходитиметься на кермі, як і елементи керування додатковим проекційним дисплеєм.

Нова панель керування системою клімат-контролю виконана у сучасному дизайні центральної консолі в чорному склі. Система кондиціонування повітря налаштовується швидко за допомогою інтуїтивно зрозумілої панелі керування. Така функціональність досягається поєднанням розпізнавання дотиків, тактильного зворотного зв’язку із механічними перемикачами кондиціонування повітря та контролером гучності. Це не лише тактильно, а й естетично приємно.

12,3-дюймовий центральний дисплей з високою роздільною здатністю є центром керування Porsche Communication Management (PCM) – головної системи авто, що відповідає за поєднання функцій комунікації, аудіо, навігації та ін. Як і раніше, із її допомогою водій може легко керувати більшістю функцій авто, зокрема, стандартними онлайн-навігацією та мультимедійними функціями. Новинка від Porsche – це опціональний сенсорний 10,9-дюймовий дисплей для пасажира на передньому сидінні. Користуючись ним, пасажир може допомогти водію із навігацією чи медіа-сервісами. Дисплей покритий спеціальною плівкою, тому він не заважатиме водієві – це мінімізує відволікання.

Розкішне спортивне відчуття

Porsche Cayenne є найбільш спортивним автомобілем у сегменті SUV. Інтер’єр позашляховика підкреслює його характер:  спортивна атмосфера поєднана із динамічною функціональністю, розкішним комфортом і традиційними для Cayenne елементами дизайну. 

Новий Cayenne презентують із сучасним дизайном концепції управління, що підкреслює масштаб інновації. Панель приладів, центральна консоль і верхня внутрішня частина дверей повністю переосмислені. Панель приладів із виразними горизонтальними пропорціями візуально збільшує салон. Елегантно оформлені вентиляційні отвори розташовані вертикально у характерному стилі Cayenne. Вперше Porsche спроектував всі вентиляційні отвори в кабіні без дефлекторів.  

Всебічно розширені можливості підключення*

Залишатися на зв’язку із новим Cayenne відтепер ще простіше – охолоджувана зона для зберігання смартфона з функцією індукційної зарядки є стандартною. Охолодження дозволяє оптимізувати потужність заряджання до 15 Вт. А розширена інтеграція онлайн-сервісів забезпечує нові способи взаємодії із  Cayenne. Наприклад, використання голосового помічника Siri допоможе легко та швидко керувати необхідними функціями автомобіля. Оновленням є наявність 2 портів USB-C у передньому відділенні для речей і ще 2 у задній частині центральної консолі. Усі порти USB мають функцію швидкої зарядки. Порти у передньому відділенні для речей допоможуть підключити смартфон до Porsche Communication Management (PCM). Щоб з’єднати смартфон із автомобілем, потрібно відсканувати відображений у в PCM QR-код. А це – швидкий доступ до затребуваних функції підключення, зокрема Apple CarPlay® та Android Auto®. 

Нова функція In-Car Video забезпечить перегляд улюблених відео безпосередньо в PCM через постачальника стрімінгу Screenhits TV® – як на центральному дисплеї під час зупинки авто, так і на дисплеї пасажира під час руху.

* Доступність окремих сервісів залежить від ринку та вимагає уточнення у офіційних дилерів Porsche в Україні.

30.03.2023