Новий Taycan вражає реальним запасом ходу – до 587 км на одному заряді

Новий Taycan на тест-драйвах між Лос-Анджелесом і Сан-Дієго продемонстрував вражаючі результати. Нове покоління електричного спорткара вирізняється реальним запасом ходу до 587 км. Потенціал автомобіля для здійснення тривалих подорожей значно покращений. Практичний тест проходив минулого тижня на міжштатних трасах 405 і 5.

Штутґарт. Porsche готується до презентації нового Taycan. Моделі будуть доступні із більшим діапазоном, швидшим та надійнішим заряджанням. Під час випробування на дальність ходу, від Лос-Анджелеса до Сан-Дієго й назад, передсерійні моделі продемонстрували покращену ефективність.

Повністю електричні спорткари на одному заряді подолали до 587 км на дорогах загального користування. «Для ефективного Taycan, спортивного седана з великою батареєю, це випробування показало загальний запас ходу до 587 км, — каже віце-президент модельного ряду Кевін Гік. — Чудовий результат. Випробування в Південній Каліфорнії вражаюче продемонстрували, наскільки ефективним є новий Taycan. Компанія продовжує зосереджуватися на стратегії «швидких подорожей» для електромобільності: короткі зупинки для заряджання у поєднанні з високим реальним запасом ходу завдяки ефективним приводам».

Тест на дальність ходу проводився у повсякденних умовах. 12 представників міжнародних ЗМІ протягом 3 днів випробовували 4 спортивні седани Taycan і Taycan Cross Turismo. Тест здійснювався міжштатними шосе 405 і 5 між мегаполісами Південної Каліфорнії – Лос-Анджелесом і Сан-Дієго. Команди рухалися із максимально дозволеною на міжштатних шосе швидкістю – 120 км/год. Усі 4 тестові авто були оснащені більшою батареєю Performance Battery Plus.

Заряджалися спорткари на зарядній станції Electrify America у Лос-Анджелесі. Taycan продемонстрував пропускну потужність заряджання понад 300 кВт протягом багатьох хвилин. Від 10 до 80 % протягом декількох разів автомобіль заряджався менше, ніж за 20 хв. Продуктивність заряджання, час заряджання та час, необхідний для початку заряджання, також значно покращені.

Компанія Porsche випустила майже 150 000 Taycan з початку виробництва. Основними ринками збуту моделі наразі є США, Велика Британія, Німеччина та Китай. Презентують новий Taycan вже за кілька днів.

05.02.2024