Porsche подвоює модельний ряд повністю електричного Macan

  • Перший задньоприводний Macan демонструє високу ефективність
  • Новий Macan 4S з форсованою потужністю до 380 кВт (516 к. с.)
  • Позашляховий дизайн-пакет підвищує повсякденну практичність
  • Оновлення Porsche Driver Experience
Новий Porsche Macan із заднім приводом доступний уже зараз як нова версія повністю електричного позашляховика. Він надзвичайно ефективний і забезпечує сумарний запас ходу WLTP до 641 км. Новий Macan 4S має потужність до 380 кВт (516 к. с.) і позиціонується як найпотужніший у лінійці моделей. Для усіх моделей Macan також доступний новий позашляховий дизайн-пакет. Окрім того, було оновлено концепцію Porsche Driver Experience.
 

Штутґарт. Porsche подвоїла модельний ряд свого першого повністю електричного позашляховика. Якщо для задньоприводного Macan основна увага приділялася високій ефективності і запасу ходу, то новий Macan 4S заповнить прогалину між Macan 4 і Macan Turbo. Як і моделі, представлені на початку 2024 року, 4S оснащений системою Porsche Traction Management (ePTM) з електронним керуванням, яка розподіляє потужність привода між передньою і задньою осями приблизно вп’ятеро швидше, ніж звичайна система повного привода.

Macan: Акумулятор на 100 кВт·год і високоефективна силова електронікаs
Нова модель Macan, що входить у лінійку повністю електричних позашляховиків Porsche, також отримує потужніть від високовольтного акумулятора із загальною енергоємністю 100 кВт·год. Рушійну силу забезпечує виключно двигун задньої осі, який використовується у Macan 4, діаметром 210 мм, активною довжиною 200 мм і потужністю 250 кВт (340 к. с.). Електродвигун має імпульсний перетворювач потужністю 480 ампер (PWR), у якому для підвищення ККД використовується високоефективний напівпровідниковий матеріал карбід кремнію (SiC). Це значно знижує втрати від перемикання у PWR і забезпечує більш високу частоту перемикання. У поєднанні з системою забезпечення швидкого старту Launch Control Macan розвиває потужність до 265 кВт (360 к. с.), а максимальний крутний момент становить 563 Н·м. З місця автомобіль досягає позначки 100 км/год за 5,7 с і розвиває максимальну швидкість 220 км/год. Завдяки відмові від повного привода Macan став на 110 кг легшим за Macan 4 і, отже, потребує менше електроенергії для руху. Це забезпечує сумарний запас ходу WLTP до 641 км.

Macan 4S: потужні електродвигуни і PASM у стандартній комплектації
Macan 4S має новий двигун задньої осі і потужний імпульсний перетворювач SiC на 600 ампер. Діаметр електродвигуна становить 230 мм, а активна довжина — 150 мм. Разом із двигуном передньої осі, який також використовується у Macan 4 і Turbo, це забезпечує потужність системи в 330 кВт (448 к. с.) із короткочасним підвищенням потужності до 380 кВт (516 к. с.). Із системою забезпечення швидкого старту Launch Control максимальний крутний момент становить 820 Н·м. Відповідно, вражають і робочі показники: завдяки системі Launch Control Macan 4S прискорюється від 0 до 100 км/год за 4,1 с і розвиває максимальну швидкість 240 км/год. Його сумарний запас ходу WLTP становить до 606 км. Macan 4S у стандартній комплектації оснащений системою електронного керування амортизаторами Porsche Active Suspension Management (PASM). Адаптивна пневмопідвіска з системою вирівнювання і регулюванням висоти, система Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) і рульове управління задньою віссю дозволяють додатково оптимізувати ходову частину для підвищення продуктивності та комфорту.

Дві нові моделі мають усі якості другого покоління Macan, включно з прогресивним, позачасовим дизайном із оптимізованою аеродинамікою (cw = 0,25). 800-вольтова архітектура електричної платформи Premium Platform Electric (PPE) забезпечує потужність заряджання постійним струмом до 270 кВт. Високовольтний акумулятор можна зарядити від 10 до 80 % приблизно за 21 хвилину на відповідній станції швидкого заряджання.

Новий колір, нові колеса, новий позашляховий дизайн-пак
Новий колір кузова Slate Grey Neo тепер доступний для усіх моделей Macan. До асортименту колісних дисків додано 20-дюймові диски Macan S. Для усіх моделей також опціонально доступний новий позашляховий дизайн-пакет, який ще більше підвищує повсякденну практичність Macan. Нерівні ґрунтові дороги та особливо круті підйоми і спуски долаються ще легше, ніж раніше. Змінена геометрія переднього бампера збільшила кут прохідності до 17,4°, залежно від моделі (з пневмопідвіскою на спеціально піднятому рівні). У поєднанні з адаптивною пневмопідвіскою позашляховий дизайн-пакет також збільшує дорожній просвіт на 10 мм до 195 мм за звичайного налаштування.

Porsche пропонує пакет у двох кольорах: сірому Vesuvius Grey і в кольорі кузова. Передній бампер, бічні спідниці, панелі дифузора та рейлінги на даху фарбуються у відповідний колір. Також пропонуються відповідні 21-дюймові колісні диски позашляхового дизайну сірого кольору Vesuvius Grey. Для клієнтів, які обирають варіант позашляхового дизайн-пакета у колір кузова, бічні пороги також фарбуються у той самий колір. Рейлінги на даху можна замовити в кольорі Black, Silver або Turbonite (тільки для Turbo).

Для Macan, Macan 4 і Macan 4S також окремо доступний позашляховий передній бампер зі вставкою сірого кольору Vesuvius Grey. Кут прохідності збільшується, як і у разі з позашляховим дизайн-пакетом.

Porsche Driver Experience із новим дизайном та функціями
Із електрифікацією Macan компанія Porsche впровадила в свою успішну модель позашляховика абсолютно нову систему відображення інформації та керування. Porsche Driver Experience пропонує поєднання цифрових та аналогових елементів. До них належать панель приладів з 12,6-дюймовим вигнутим дисплеєм, 10,9-дюймовий дисплей для пасажирів, проекція панелі приладів на лобове скло з технологією доповненої реальності та освітлення салону з підсвічуванням для комунікації. Компанія Porsche вчергове повністю оновила оформлення екранів для усіх моделей Macan. Відтепер воно містить емоційну вітальну анімацію, оновлений сучасний дизайн та новий застосунок Themes, за допомогою якого можна налаштувати колір фону дисплеїв та освітлення салону відповідно до кольору кузова (на вибір дванадцять кольорів).

Обидві нові моделі Macan уже зараз доступні для замовлення і будуть постачатися клієнтам у другій половині року. Вартість з урахуванням ПДВ в Україні починаються від 3 381 735* за Macan і 4 095 105 гривень* за Macan 4S.

19.07.2024