Porsche презентує два нові плагін-гібриди Panamera

  • Покращена концепція E-Performance: більше потужності і менше часу на заряджання
  • Запас ходу на електротязі – до 96 км
  • Інноваційна підвіска Porsche Active Ride доступна опціонально
Porsche доповнює модельний ряд Panamera версіями 4 E-Hybrid та 4S E-Hybrid. Нові плагін-гібриди забезпечують вражаюче прискорення та ходові характеристики. Авто демонструють і високі показники концепції емоційної електромобільності Porsche: запас ходу на електротязі відтепер становить до 96 км.

Штутґарт. Porsche продовжує розширювати лінійку силових агрегатів для спортивного седана Panamera. У межах концепції емоційної електромобільності E-Performance автовиробник презентує Panamera 4 E-Hybrid та Panamera 4S E-Hybrid. Це відповідь Porsche на високий попит на ефективні та динамічні плагін-гібриди, що виникає на багатьох ринках. Panamera буде доступна з чотирма варіантами силових агрегатів – продуктивних та інноваційних.

Оптимізована гібридна продуктивність
Panamera 4 E-Hybrid особливо ефективна та універсальна. Для забезпечення потужного прискорення, нова система e-hybrid об’єднана зі значно модернізованим 2,9-літровим бензиновим двигуном V6 із турбонаддувом (224 кВт / 304 к. с.). Потужність обох силових агрегатів 346 кВт (470 к.с.) та максимальний крутний момент 650 Нм забезпечують прискорення від 0 до 100 км/год за 4,1 с. Максимальна швидкість – 280 км/год. Запас ходу Panamera 4 E-Hybrid на електротязі – до 96 км згідно з WLTP.

Panamera 4S E-Hybrid вирізняється динамічним рухом, а також стійкою передачею потужності у верхньому діапазоні обертів. 2,9-літровий 6-циліндровий бітурбований двигун видає 260 кВт (353 к.с.). Потужність обох силових агрегатів становить 400 кВт (544 к.с.), а максимальний крутний момент – 750 Нм. Авто прискорюється від 0 до 100 км/год за 3,7 с., максимальна швидкість – 290 км/год.

Всі версії Panamera E-Hybrid мають більший запас ходу на електротязі, швидше заряджання, кращий відклик на дросельну заслінку і ходові характеристики, ніж попередники. При зарядній потужності 25,9 кВт·год нова високовольтна батарея забезпечує приблизно на 45 % більшу ємність у порівнянному просторі. Водночас із новим бортовим зарядним пристроєм змінного струму потужністю 11 кВт, час заряджання зменшений до 2 год 39 хв. Абсолютно новий електродвигун потужністю 140 кВт (190 к.с.) і крутним моментом 450 Нм забезпечує значно більшу потужність, ніж його попередник. Він оптимізований за вагою та ефективно інтегрований у корпус трансмісії з системою охолодження масла PDK. Конструкція із внутрішнім ротором, що обертається всередині статора, знижує інерційні маси на 50 %, це покращує прийомистість. Завдяки рекуперації до 88 кВт електродвигун сприяє значному збільшенню запасу ходу на електротязі моделей Panamera E-Hybrid.

Режими руху E-Hybrid з оптимізованою стратегією
Ефективність версій E-Hybrid підвищують 4 оптимізовані режими руху, характерні для E-Hybrid, а також покращені режими Sport і Sport Plus. Автомобілі завжди розпочинають рух у режимі виключно електричної тяги E-Power. Щойно рівень заряду акумулятора опускається нижче певного мінімального значення, система автоматично перемикається у режим Hybrid Auto, що адаптує стратегію руху до поточної ситуації на дорозі. Завдяки активному супроводу маршруту у режимі Hybrid Auto, стратегія руху додатково оптимізується внаслідок знання маршруту попереду. У такий спосіб можна максимізувати частку відстаней, пройдених на електротязі у місті, підвищивши ефективність. Для цього система використовує як дані автомобіля, так і навігаційні.

У режимі E-Hold зберігається поточний рівень заряду акумулятора. Натомість у режимі E-Charge двигун внутрішнього згоряння заряджає батарею до 80 % за містом і на швидкості вище 55 км/год. Panamera використовує переваги ефективності гібридного привода в умовах міського руху. У режимах Sport і Sport Plus рівень заряду акумулятора знижується до 20 % і 30 % відповідно (раніше 30 % і 80 %). Це підвищує ефективність без зниження продуктивності.

E-Hybrid з інноваційною активною підвіскою
Усі версії нової Panamera у стандартній комплектації мають адаптивну 2-камерну 2-клапанну пневмопідвіску із системою амортизації Porsche Active Suspension Management (PASM). Інноваційна система активної підвіски Porsche Active Ride також доступна для моделей E-Hybrid. Вона забезпечує оптимізоване зчеплення із дорогою і проходження поворотів з високим рівнем комфорту. Кожен амортизатор з’єднаний з електроприводним гідравлічним насосом. Він живиться від системи напругою 400 вольт і може використовуватися для активного створення зусиль у напрямках відбою та компресії. Під час руху підвіска майже повністю «поглинає» коливання кузова, викликані нерівностями на дорозі, і постійно утримує автомобіль у горизонтальному положенні під час динамічних маневрів. Амортизатори працюють із частотою до 13 Гц, тобто вони можуть коригувати налаштування до 13 разів на секунду. А це – блискавична реакція на відповідну дорожню ситуацію і покриття. Підвіска може надмірно компенсувати тенденції до нахилу та крену, а також підняття кузова під час посадки в автомобіль і виходу з нього.

Спортивні деталі та покращене стандартне оснащення
Спортивний та свіжий дизайн вирізняє усі версії нової Panamera. Спереду авто має нову форму стандартних матричних світлодіодних фар та додатковий горизонтальний повітрозабірник. Позаду авто отримало суцільний задній ліхтар і заднє скло без рами. Оздоблення вікон накладками у сріблястому кольорі підкреслює бічну лінію.

У стандартну комплектацію Panamera 4 E-Hybrid входять 19-дюймові колісні диски, чорні гальмівні супорти та матричні світлодіодні фари. Інноваційна світлодіодна матрична HD система освітлення з високою роздільною здатністю доступна як опція. Panamera 4S E-Hybrid вирізняється 20-дюймовими колісними дисками Panamera AeroDesign, сріблястими вихлопними трубами Sport і червоними гальмівними супортами. Гальмівні супорти кольору Acid Green, а також чорного, доступні опціонально. Гальма Panamera 4S E-Hybrid у стандартній комплектації оснащені 10-поршневими гальмівними супортами на передній осі. Як альтернатива для цієї моделі доступні керамічні композитні гальма PCCB (Porsche Ceramic Composite Brake) у поєднанні з 21-дюймовими колісними дисками. Діаметр керамічних композитних дисків становить 440 мм на передній осі та 410 мм на задній.

Доступні для замовлення
В Україні плагін-гібриди нової Panamera будуть доступні для замовлення наприкінці березня. Поставки авто в Європу розпочнуться у другому кварталі 2024 року.

У розширену стандартну комплектацію Panamera входить: система ParkAssist, бездротова зарядка для смартфона, рульове керування задньою віссю, нова функція Remote ParkAssist, Porsche InnoDrive із функцією активного асистента утримання у смузі руху, дисплей для пасажирів і система контролю якості повітря. У кузові Executive із подовженою колісною базою модель доступна на окремих ринках (не пропонується в Україні). Для цієї версії стандартними є 4-зонний автоматичний клімат-контроль та велика центральна консоль.

20.02.2024