Porsche презентує нові моделі Cayenne GTS: по-особливому динамічні з двигуном V8

 

  • Високопродуктивне шасі з компонентами Turbo GT
  • 4-літровий двигун V8 з подвійним турбонаддувом потужністю 368 кВт (500 к.с.)
  • Характер GTS миттєво впізнаваний із новими дизайнерськими акцентами
  • Розширена стандартна комплектація

Повністю оновлений у 2023 році модельний ряд Cayenne доповнений особливо динамічними новими моделями GTS. У обох версіях кузова, класичний позашляховик та купе, двигун V8 із подвійним турбонаддувом потужністю 368 кВт (500 к.с.) та ефективні системи шасі поєднуються із повсякденною практичністю, виразними елементами дизайну і розширеною стандартною комплектацією.

Штутґарт. Абревіатура «GTS» розшифровується як Gran Turismo Sport та символізує додатковий динамізм, що увиразнений здатністю долати великі відстані. За своєю суттю Cayenne – це одночасно і високопродуктивний спорткар, і позашляховик підвищеної прохідності. Для моделей GTS цей баланс традиційно зміщений у бік ходових характеристик, тому новий Cayenne GTS вирізняється потужною системою привода, точними налаштуваннями та ексклюзивним дизайном. Водночас авто залишається комфортним під час щоденного використання.

Технологія шасі від Cayenne Turbo GT
Відточене шасі, розроблене спеціально для GTS, і зменшений на 10 мм дорожній просвіт характеризують Cayenne GTS. Відтепер у стандартній комплектації авто має: адаптивну пневмопідвіску, включно з системою амортизації Porsche Active Suspension Management (PASM) та електронним керуванням блокування диференціала на задній осі Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus). Усі компоненти шасі та системи керування, як-от Porsche Traction Management (PTM) і опціональна система Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC), спеціально розроблені для забезпечення оптимальних характеристик на дорозі.

Технологія двоклапанних амортизаторів GTS забезпечує вражаючу швидкість відгуку, а двокамерна пневмопідвіска надає автомобілю високодинамічної пружності, одночасно забезпечуючи комфорт водія. Шарнірні підшипники передньої осі моделей Cayenne GTS запозичені у Cayenne Turbo GT. Вони збільшують негативний розвал коліс на 0,58°, порівнюючи з іншими моделями Cayenne. А це – маневреність під час проходження поворотів і виняткова керованість.

Більш ефективний і на 30 кВт (40 к.с.) потужніший, ніж попередня модель
Особливістю Cayenne GTS є харизматичний двигун – 4-літровий твінтурбо V8, що розроблений Porsche і виготовлений на заводі у Цуффенгаузені. Відтепер потужність двигуна становить 368 кВт (500 к.с.), що на 30 кВт (40 к.с.) більше, ніж у попередньої моделі. Максимальний крутний момент – 660 Нм, що на 40 Нм більше. Ходові характеристики авто значно покращує оновлена 8-ступінчаста коробка передач Tiptronic S, що скорочує час відгуку та перемикання передач у режимах Sport і Sport Plus.

Новий Cayenne GTS прискорюється від 0 до 100 км/год за 4,4 секунди. Максимальна швидкість – 275 км/год. Технічною інновацією є те, що роздавальна коробка для системи повного привода Porsche Traction Management (PTM) має незалежний контур водяного охолодження. Запозичена у високопродуктивної моделі Turbo GT, вона стабілізує пікові навантаження при тривалій роботі системи в умовах руху спортивною трасою або гірськими маршрутами.

Ексклюзивний дизайн і оснащення у стилі GTS
Усі моделі Porsche GTS упізнавані завдяки унікальному спортивному дизайну. Cayenne GTS вирізняють: чорні написи «GTS» з боків і ззаду, особлива передня частина зі збільшеними повітрозабірниками для охолодження, затемнені фари й задні ліхтарі, а також червоні гальмівні супорти. Завдяки дотриманню класичної ДНК дизайну автомобіль легко ідентифікується як Porsche. Водночас доступні деякі інновації: елементи кузова, як-от бічні пороги, передні вставки, накладки на бічні вікна, розширювачі колісних арок, що входять до стандартного пакета Sport Design, відтепер виготовляються у чорному кольорі High-Gloss Black. На попередніх моделях GTS окремі деталі були виконані у кольорі кузова. Вихлопні труби спортивної вихлопної системи, які раніше були чорного кольору, тепер темно-бронзові. Щоб і надалі розширювати дизайнерське портфоліо моделей Porsche GTS, встановлені 21-дюймові колісні диски у дизайні RS Spyder, вони виконані в антрацитово-сірому кольорі.

У стандартній комплектації Cayenne GTS має спортивне кермо GT із підігрівом. Якісним екологічним матеріалом Race-Tex, що схожий на замшу, оздоблені: дах, підлокітники, дверні панелі, а також центральні панелі спортивних сидінь, що регулюються за 8 напрямками. Бічні подушки підняті для забезпечення ще більшої бічної підтримки під час проходження поворотів. Для власників, що бажають персоналізувати свій Porsche, доступні 2 альтернативні, специфічні для GTS, пакети оздоблення інтер’єру в кольорах Carmine Red або Slate Grey Neo.

Нові враження від водіння завдяки комфортному освітленню салону та об’ємному звуку
Модельний ряд Cayenne нещодавно був комплексно оновлений, тому нові моделі GTS також отримають нову концепцію Porsche Driver Experience з вигнутою цифровою панеллю приладів у стандартній комплектації та опціональний дисплей для пасажирів. На додаток до пакета Sport Design, затемнених світлодіодних матричних фар HD і пневмопідвіски, авто має систему об’ємного звучання Bose® та фонове освітлення салону.

Cayenne GTS Coupé у стандартній комплектації увиразнює фіксований панорамний дах зі скла, а також адаптивний висувний задній спойлер. Динамічний характер Coupé можна ще більше підкреслити завдяки спортивній вихлопній системі із вихлопними трубами темно-бронзового кольору, що розташовані посередині. Доступні три спортивні виготовлені з легких матеріалів пакети, що мають полегшений дах, карбоновий задній дифузор та знижену звукоізоляцію. Залежно від комплектації, пакети зменшують вагу автомобіля до 25 кг.

В Україні новий Cayenne GTS доступний для замовлення вже зараз. Вартість у дилерській мережі Porsche починається від 5 842 200 гривень із ПДВ*. Перші автомобілі очікуються влітку 2024 року.

24.04.2024