Porsche розвиває власну мережу брендових зарядних станцій в Україні

  • Porsche продовжує розширювати власну мережу станцій для заряджання повністю електричних і плагін-гібридних моделей
  • Оригінальні зарядні станції Porsche Destination Chargers встановлено на території різних локацій та в офіційних дилерських центрах Porsche в Україні
  • Із 2020 року до проекту Porsche Destination Charging приєдналося 29 локацій, на яких встановлені 70 зарядних станцій – скористатися ними може власник електромобіля будь-якого бренду
  • Заряджання здійснюється на платній основі, вартість визначає локація*

Кількість електромобілів на українських дорогах невпинно зростає, а запорука комфортного використання електрокара – розвинена інфраструктура зарядних станцій. Porsche, у межах концепції електромобільності E-Performance, продовжує розширювати мережу станцій для заряджання повністю електричних і плагін-гібридних моделей. А це – ще більша екологічна мобільність та комфорт власників, що можуть подорожувати на будь-які відстані, не прив’язуючись до ємності акумуляторної батареї.

Наразі мережа зарядних станцій Porsche охоплює: встановлені у межах проекту Porsche Destination Charging зарядні станції, що розташовані по всій Україні; швидкісну зарядну станцію Porsche Turbo Charger на території дилерського центру «Порше Центр Київ Аеропорт»; зарядні станції на території п'яти дилерських центрів Porsche в Україні – у Києві, Одесі, Дніпрі, Харкові та Львові. Вартість та умови заряджання встановлюються на розсуд кожної локації*.

В Україні існує декілька типів зарядних станцій. Повільне заряджання (AC) здійснюється від розетки, якою власники можуть користуватися вдома. Щоб це відбувалося ефективно, бренд пропонує власникам плагін-гібридних моделей Porsche або повністю електричного Taycan перевірити сумісність об’єкта із зарядним обладнанням, скориставшись спеціальним функціоналом. Натомість для більшості зарядних станцій загального користування характерна середня швидкість заряджання (AC). В обох варіантах використовується однакове обладнання, а швидкість заряджання залежить від потужності електромережі.

Найшвидша брендова зарядна станція (DC) в Україні – Porsche Turbo Charger, що знаходиться на території дилерського центру «Порше Центр Київ Аеропорт». Вона функціонує із 2021 року та дозволяє зарядити Taycan від 5 % до 80 % приблизно за 15 хв. Максимальна потужність – 320 кВт, коли підключено один автомобіль, і 160 кВт – під час заряджання двох електромобілів одночасно.

Умови користування Porsche Turbo Charger змінюються із 13 листопада 2023 року: зважаючи на ситуацію в енергетичній структурі країни та суттєве зростання вартості енергоресурсів, заряджання здійснюється на платній основі, вартість визначає локація*. Скористатися Porsche Turbo Charger, встановивши застосунок «GO TO-U: EV Charging App», може власник електромобіля будь-якого бренду, водночас обслуговування власників Porsche – в пріоритеті.

Оригінальні зарядні станції Porsche Destination Chargers
Аби задовольнити зростаючі потреби клієнтів у зарядних станціях найвищого класу та зробити комфортним процес заряджання автомобіля Porsche у пункті призначення, у 2020 році бренд запустив проект Porsche Destination Charging. Він передбачає встановлення зарядних станцій для плагін-гібридних та електричних автомобілів на території об’єктів преміум сегменту – ресторанів, заміських комплексів, готелів, фітнес-, гольф- та яхт-клубів, приватних клінік тощо.

Станом на вересень 2023 року мережа Porsche Destination Charging налічує 29 локацій, на яких встановлено 70 зарядних станцій. Ознайомитися із переліком локацій можна на офіційному сайті Porsche в Україні.

До кінця року планується встановлення зарядних станцій ще на 4 локаціях, зокрема у Києві та Львові. Завітавши до локації-партнера та скориставшись її сервісами, власники Porsche можуть підзарядити авто у пріоритетному порядку. Умови заряджання та вартість визначаються локацією-партнером. Поки власник відвідує спортивні заняття, п'є каву у затишному закладі чи відпочиває за містом, електромобіль заряджається, щоб бути готовим забезпечувати мобільність власника згідно з запланованим маршрутом. Із розширенням мережі Porsche Destination Charging пошук місця, де можна підзарядитися, стає легшим.

Зарядні станції мережі Porsche Destination Charging доступні для власників електромобілів будь-якого виробника. Заряджання авто відбувається на платній основі. Вартість та політика лояльності встановлюється на розсуд кожної локації-партнера Porsche Destination Charging або офіційного дилера. Водночас обслуговування клієнтів Porsche у пріоритеті*.

*Виробник та імпортер Porsche в майбутньому можуть змінювати умови користування зарядними станціями шляхом публічного розміщення інформації.

 

13.10.2023