Porsche та Pantone представляють ексклюзивний колір Turbonite

  • Вперше у звіті Інституту кольору Pantone, що публікується для індустрії моди, представлений розроблений автомобільним брендом колір
  • Ексклюзивний, непідвладний часу, інноваційний відтінок сірого Turbonite робить моделі Turbo виразними
  • Трудомісткий процес створення кольорів у компанії Porsche триває кілька років
Двічі на рік Інститут кольору Pantone публікує звіт про тенденції кольору в індустрії моди. Попередній огляд популярних та інноваційних кольорів надає важливі стимули для світу дизайну та моди. Цього року вперше у звіті з’явився ексклюзивний колір від автомобільного бренду. В останньому випуску до Тижня моди в Нью-Йорку, що відбувся 6-11 вересня 2024 року, Pantone представив колір Turbonite. З кінця 2023 року елегантний сірий відтінок «металік» увиразнює моделі Turbo.

Штутґарт/Нью-Йорк. Міхаель Мауер, віце-президент Style Porsche, переконаний, що кожен дизайнер і художник знає кольорові карти Pantone. Так само як Porsche 911 є прообразом усіх спорткарів, система колірних стандартів американської компанії вже понад 60 років є еталоном для всіх, хто використовує кольори в дизайні. «Porsche пишається, що став першим автомобільним брендом, представленим у звіті про тенденції кольору в індустрії моди. Turbonite унікальний. Це інноваційний, непідвладний часу, яскравий, але не кричущий колір. Він надає моделям Turbo впізнаваного, впевненого вигляду. Як і всі кольори Porsche, новий відтінок створювався впродовж декількох років у ході трудомісткого творчого процесу», – зазначив М.Мауер.

Прогнозовані у звіті кольорові тенденції суттєво впливають на майбутні колекції. Лорі Прессман, віце-президент Інституту кольору Pantone, розповідає, що автомобільний дизайн і мода надихали один одного впродовж багатьох років. Аналітики трендів дуже уважно спостерігають за новинками, які можна адаптувати. Turbonite має потенціал стати знаковим кольором і формувати сприйняття бренду Porsche упродовж багатьох років. «Якщо говорити простіше, у цьому сірому відтінку безумовно є щось особливе. Ми раді підкреслити сміливість, необхідну для розробки цього ексклюзивного кольору, додавши його до звіту Pantone Fashion Color Trend Report на сезон весна/літо 2025/2026», – підсумував Л. Прессман.

У серпні компанія Porsche відсвяткувала 50-річний ювілей моделі 911 Turbo випуском спеціальної версії. Весь модельний ряд Turbo відзначений як особлива, дуже емоційна частина бренду. Лімітовані ювілейні моделі 911 Turbo S і Taycan Turbo S представили на заході «Porsche x Pantone» у межах Тижня моди в Нью-Йорку. Щоб підкреслити – незалежно від форми кузова і привода, Turbonite сам по собі створює унікальний образ.

Про Turbonite
Позолочені вкраплення створюють елегантний металевий ефект ексклюзивного кольору Turbonite. Верхній шар має контрастне сатиновано-матове покриття. Усі моделі Porsche Turbo вирізняє напис на задній частині, бічних вікнах та рамках у кольорі Turbonite, що також домінує в оздобленні ексклюзивної решітки радіатора. Усі моделі топ-класу, що очолюють модельний ряд, мають герб кольору Turbonite у передній частині автомобіля, а також на легкосплавних дисках і кермі. Залежно від модельного ряду, інші деталі, як-от вставки на передніх бамперах, спиці або аеродинамічні лопаті на легкосплавних дисках, також можуть бути виконані в ексклюзивному кольорі.

Вирізняються кольором Turbonite і окремі елементи інтер’єру: наприклад, декоративні планки та ремені безпеки, деякі елементи керування, як-от перемикач режимів і регулятор кондиціонера. У поєднанні з чорним інтер’єром, Turbonite також використовується як контрастний колір для декоративного стебнування на сидіннях, оздоблення дверних панелей, приладової панелі та підлогових килимків.

Про програму кольорів Porsche
На початку 2024 року компанія Porsche переглянула кольорову гаму всього модельного ряду і зробила її більш емоційною. Контрасти (Contrasts), Відтінки (Shades), Мрія (Dream) та Легенди (Legends) – це назви категорій для колишніх стандартних та ексклюзивних кольорів. Вони відображають різноманітні теми, а емоційні назви полегшують майбутнім власникам вибір.

Окрім стандартної кольорової програми, виробник спорткарів пропонує ще більш індивідуальні лакофарбові покриття з програмами «Paint to Sample» та «Paint to Sample Plus». У межах програми «Paint to Sample» основна увага приділяється наявності класичних кольорів Porsche, впізнаваних з історії компанії. Наразі кольорова гама всього модельного ряду налічує понад 170 кольорів. Опція «Paint to Sample Plus» – це можливість створення виключно індивідуальних кольорів на основі побажань власника.

Про Pantone
Pantone забезпечує універсальну мову кольору, яка дозволяє брендам і виробникам приймати критично важливі рішення щодо кольору на кожному етапі робочого процесу. Понад 10 мільйонів дизайнерів і виробників у всьому світі покладаються на продукти та послуги Pantone. Вони допомагають визначати, передавати та контролювати колір від ідеї до реалізації. Для досягнення однорідності кольору в різних матеріалах і поверхнях для графіки, моди та дизайну продуктів використовується інноваційна технологія X-Rite. Стандарти Pantone містять цифрові та фізичні специфікації кольорів, а також інструменти для роботи з ними.

27.09.2024