Завершуються випробування нової Panamera: продуктивний спорткар перевершує очікування

  • Дебют третього покоління Panamera заплановано на 24 листопада 2023 року – наразі завершується етап фінальних випробувань
  • 4-дверний спорткар представлений чотирма плагін-гібридами зі збільшеним запасом ходу і меншим часом заряджання
  • Авто отримало активну пневматичну підвіску з 2-камерною 2-клапанною технологією
Нова Panamera проходить фінальні випробовування у Барселоні. Porsche приділяє особливу увагу тестуванню трансмісії: новій 7-ступінчастій коробці передач Porsche Doppelkupplung (PDK) та новому шасі з активним контролем амортизаторів.

Штутґарт. Незадовго до презентації нова Panamera проходить фінальне тестування. У Барселоні інженери остаточно перевіряють нове покоління моделі. 4-дверний спорткар уже пройшов більшість випробувань, продемонструвавши свої переваги на 4 континентах.

Продуктивність трансмісії перевіряли на висоті у США, за умов низького рівня кисню. А системи охолодження двигуна та кондиціювання повітря навпаки – в умовах сильної спеки. У Скандинавії Panamera експлуатувалася за дуже низьких температур, а в Південній Африці подолала складні дорожні умови. В Азії авто зіткнулося з особливими викликами: високою вологістю повітря і багатогодинним пересуванням у заторах у мегаполісах. «Кожен новий автомобіль інтенсивно тестується на відповідність вимогам виробника і клієнтів у всьому світі, — каже менеджер з розвитку Марсель Хенеманн. — Стандарт, що встановлює Porschе, завжди відповідає цілям розробки, визначеним у специфікаціях. Нова Panamera перевершить всі сподівання, зокрема щодо продуктивності, комфорту та акустики».

Третє покоління Panamera отримало чотири плагін-гібриди
Для Porsche трансмісія є обов’язковою умовою оптимальної продуктивності. Нова Panamera отримала повністю оновлену лінійку двигунів з акцентом на екологічності та ефективності трансмісії. Доктор Томас Фрімут, керівник модельного ряду Panamera, розповідає, що друге покоління моделі мало три плагін-гідбриди, а до нової Panamera додається четвертий – це відповідь на величезний попит з боку клієнтів. У окремих країнах частка плагін-гібридів Panamera становить майже 100 %. Нова високопродуктивна модель ідеально інтегрується в універсальний модельний ряд. «Електричні характеристики Panamera покращені у всіх плагін-гібридних моделях, зокрема динаміка руху, запас ходу і швидкість заряджання. Під час випробувань виключно на електротязі авто долає на 70 % більшу відстань, ніж попередня модель», — сказав Т. Фрімут.

Основою плагін-гібридів Panamera є новий більш потужний електродвигун. Відтепер він повністю інтегрований у картер нової трансмісії з подвійним зчепленням. А це – вищі показники трансмісії та рекуперації енергії, ніж у попередника, за меншої ваги. Енергію забезпечує високовольтний акумулятор значно більшої ємності – 25,9 кВт·год. Час заряджання, попри підвищену енергоємність, скорочує бортовий зарядний пристрій потужністю 11 кВт.

Фундаментальні зміни у двигунах внутрішнього згоряння підвищують ефективність та продуктивність. Усі трансмісії у новій Panamera підготовлені до майбутніх стандартів викидів. «Прогрес, якого вдалося досягнути в електрифікації, викликає захват. З інтеграцією та поєднанням двох систем приводу, Panamera працює абсолютно плавно й гармонійно. Завдяки новим трансмісіям під час прискорення автомобіль випромінює приголомшливу легкість і надійність», — розповідає Арно Бьоґль, керівник проекту з розробки трансмісії у модельному ряді Panamera.

Інноваційна пневмопідвіска
Вперше Panamera отримала опціональне високоякісне шасі з активним керуванням амортизаторами і низкою додаткових функцій. «Активні шасі встановлюють нові стандарти. Це відчувається на кожному метрі під час випробовувань: комфортний рух бруківкою барселонської гавані, динамічний – звивистими заміськими дорогами. Незрівнянно широкий спектр можливостей», — зазначає Т. Фрімут.

Нова Panamera в стандартній комплектації оснащена активним шасі з новими 2-клапанними амортизаторами. Вони можуть регулювати ступінь компресії і відбою незалежно один від одного, що значно розширює діапазон між комфортним і високопродуктивним налаштуванням.

Дебют третього покоління 4-дверного спорткара відбудеться 24 листопада 2023 року на фестивалі Porsche у Дубаї. Після чого нова Panamera буде доступна для замовлення у дилерській мережі Porsche в Україні.

Додаткова інформація, а також відео та фото доступні в Porsche Newsroom: newsroom.porsche.com

Відділ маркетингових комунікацій

ТОВ «Віннер Імпортс Україна, Лтд»

Офіційний імпортер Porsche в Україні

+38(044) 585 63 00, вн. 2600

14.09.2023